Foto: TV4

STORT GRATTIS: David Lindgren fyller 41 år – visar nu hur han lurade tittarna med busigt drag i Let’s dance

David Lindgren fyller 41 år på fredagen.
Nu passar Let’s dance-programledare på att visa upp sitt busiga drag – som tittarna aldrig fick se i TV4.

Tage Danielsson: En av Sveriges främsta underhållare genom tiderna. Men hur växte egentligen vänskapen med Hasse fram? Vad vad det för mörker som präglade hans barndom? Och hur beskrevs han av de som kände honom?  Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify eller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Den 28 april 1982 var ingen vanlig dag i Kalix.

Då föddes nämligen en pojke som skulle komma att bli en lysande stjärna många år senare.

David Lindgren växte upp i Ersmark i Skellefteå kommun och kom att bli framgångsrik såväl som artist som programledare. Men det var ju faktiskt på musikalscenen som det hela inleddes för den karismatiske norrlänningen.

Efter tre års studier på scenskola i Göteborg, fick Lindgren chansen i musikaler som ”Mamma Mia!” i Tyskland, och ”High School Musical” hemma i Sverige.

LÄS MER: Nya bilden på Kristin Kaspersen visar förändringen – förvandlingen i utseendet inför Let’s dance: ”Så skönt”

Efter att ha medverkat i SVT:s ”Så ska det låta” vid flera tillfällen, då han bland annat bildade lag med Kikki Danielsson, fick Lindgren hösten 2011 chansen i rollen som den unge Tomas Ledin i artistens hyllade krogshow på Rondo i Göteborg.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Nästa år gjorde Lindgren debut i Melodifestivalen – och det blev succé direkt. Med bidraget ”Shout it Out” nådde han hela vägen till en delad fjärde plats i den stora finalen som avgjordes i Globen, och där suveräna segraren hette ”Euphoria” med Loreen.

Han har senare återkommit ytterligare två gånger till den svenska uttagningen till Eurovision, och båda gångerna blev det finalplats med låtarna ”Skyline” respektive ”We are your tomorrow” för Lindgren, som också stått på ”Diggiloo””-scen många gånger.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Mellon blev också starten på en ny riktning i Lindgrens karriär. 2017 och 2018 fick David i uppdrag av SVT att leda hela Melodifestivalen.

Det blev succé även då, och när TV4 inför säsongen 2021 behövde ha in nya programledare för tittarfavoriten ”Let’s dance” föll valet på just Lindgren. Tillsammans med Petra Mede ledde han dansshowen 2021-22 och i år ihop med nya Kristin Kaspersen. Detta sedan Mede tvingats kasta in handduken med bara en vecka kvar till premiär, på grund av hälsoskäl.

LÄS MER: Kristin Kaspersen sätter ner foten – efter tittarkritiken mot Let’s dance

LÄS MER: Tobias Karlssons nya sylvassa kontring mot Tony Irving – utspelet efter dramat i Let’s dance

Lindgren, som aldrig tidigare jobbat med Kaspersen, var nöjd med att få in programledarveteranen vid sin sida tätt inpå starten av årets säsong.

– Det känns väldigt skönt för mig också att ha någon som vet vad det handlar om. Vad är grunden i programmet? Det är kärleken till dansen och att göra ett underhållningsprogram. Det är så skönt, Kristin, som du sa att du känner juryn. För du kommer stå där och babbla med dem. Då har du ingen startsträcka där, utan kan ta vid där du slutade, säger David Lindgren till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Kristin Kaspersen, David Lindgren, Let's Dance
Foto: TV4

I lördagens direktsända dansdrama väntas det femte dansparet få tvingas åka hem, och Let’s dance har i skrivande stund nått halvtid.

Juryn – med Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger – har Lindgren ett sen länge gott samarbete med.

– Den är väldigt bra. Jag trivs jättebra med dem. Vi klickar jättebra. Framför allt jag och Dermot har hittat varandra. Vi tycker om varandra och har kontakt. Vi bor så långt ifrån varandra men har sagt att vi ska umgås. Så i sommar ska vi ta en golfrunda. Han spelar också golf. Men alla tre… det känns som att vi alla har den här grundkärleken till dans och underhållning och att vi möts i det på något sätt, säger Lindgren.

LÄS MER: Tony Irving om krisen i Let’s dance-juryn – varit nära att splittras för gott: ”Bråkar på riktigt”

Förutom sin självklara scennärvaro och förmåga att leda stor tv-underhållning, är Lindgren också känd för sitt stora ishockeyintresse.

Därför var det av yttersta vikt när han nyligen följde finalspelet för favoritlaget Skellefteå. När en av finalmatcherna sändes parallellt med Let’s dance, fick David helt enkelt lösa det hela genom att ta in hockeyn i Let’s dance.

Artikeln fortsätter under bilden.

David Lindgren i Let's dance 2023. Foto: TV4
David Lindgren i Let’s dance 2023. Foto: TV4

Detta var självklart inte någonting som TV4-tittarna fick se i Let’s dance, men nu visar Lindgren upp sin kreativa förmåga att ”smuggla in” ishockeytittande mitt under Let’s dance. När han hade tid över kunde han helt enkelt titta ner i manuskorten – där han gömt sin mobiltelefon och där matchen visades på skärmen.

– Jaha ni tror att jag kollar ner i korten för att kolla vad jag ska säga? Nej nej…. jag vet vad jag ska säga, däremot vill jag veta hur det går i matchen, skriver David Lindgren på sin Instagram där han nu avslöjar sitt busiga drag.

Både Ann Wilson och Dermot Clemenger har reagerat med skratt i kommentarsfältet under inlägget.

På fredagen den 28 april fyller David Lindgren 41 år, och vi passar på att önska honom en fin födelsedag. Stort grattis, David!