Foto: TV4

Tobias Karlssons nya sylvassa kontring mot Tony Irving – utspelet efter dramat i Let’s dance

Charlotte Kalla och Tobias Karlsson hyllades stort efter Titanic-valsen i Let’s dance.
Men när Tony Irving avslöjade sina poäng kom kallduschen.
Nu bryter proffsdansaren Tobias tystnaden efter chockbeskedet i direktsändningen.
– Vi har ju tydligen folket med oss, säger han i podcasten ”I säng med Tobias & Gabriel”.

Nyheten om att Agnetha Fältskog blivit ihop med sin stalker slog ned som en bomb på 90-talet. Men vad dolde sig bakom rubrikerna? Hur förvandlades en romans till en ren och skär mardröm? Hur träffades dem? När gick allt fel och vad hände sen? Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Charlotte Kalla är en av årets kändisdeltagare i Let’s dance.

När skiddrottningen som under sin aktiva karriär tog hela tre OS-guld klev in i TV4:s dansunderhållning passade hon på att hylla sin danspartner, den rutinerade Tobias Karlsson.

– Tobias är en fantastisk lärare. Jag skulle vara så nyfiken att kliva in i din hjärna när du kreerar träningspass, säger Kalla och riktar sig till sin danspartner och skrattar, i en intervju med Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tobias Karlsson och Charlotte Kalla i Let’s dance 2023. Foto: TV4

Tobias Karlsson menade då att Kalla var en ”mönsterelev” och såg fram emot deras gemensamma dansresa.

LÄS MER: Siw Malmkvists ilska mot Let’s dance – därför rasar stjärnan: ”Skitdåligt”

– Hon är en mönsterelev, som är intresserad. Jag älskar ju dansteknik, har jobbat med det här i 38 år, och att bara få någon som suger åt sig och bara älskar att få in i grundstegen och tekniken i det. Det är skithäftigt, säger Karlsson till Nöjeslivet.

Duon har nu bjudit tittarna på fem danser på bästa sändningstid i TV4, med lite blandade resultat. Åtminstone vad gäller juryns poängsättning – svenska folket tycks de ha haft med sig hela tiden.

Jublet har varit stort när Kalla intagit dansgolvet på bästa sändningstid i studion, och det har sedan också visat sig i resultatlistan då Kalla och Karlsson ännu så länge inte tvingats kvala sig kvar i dansduellen någon vecka.

LÄS MER: Tobias Karlssons kontring efter Tony Irvings vassa kritik i Let’s dance – bryter tystnaden: ”Aldrig mer…”

LÄS MER: Nilla Fischers svidande insikt – efter tunga uttåget i Let’s dance: ”Hade vi egentligen en ärlig chans?”

Kalla hyllades stort efter Titanic-showen med Tobias

I lördagens direktsändning, då det var dags för Hollywood-tema i Let’s dance, bjöd Kalla och Karlsson på en tolkning av klassikern ”Titanic” i valsform.

Efteråt hyllades de stort av juryn.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Charlotte, du började med ett steg som heter Dubble reversed spin. Är det någon som vet någonting om vals så vet de hur svårt det är. Du hade perfektion när du samlade dina hälar. Sen gav du dig hän i alla dina rörelser på ett helt annat sätt än du gjort tidigare. Det här var absolut den bästa dans du gjort, och fantastiskt fotarbete! Grattis Tobias, mycket bra, säger Ann Wilson i programmet.

Även Dermot Clemenger var nöjd med vad han fick se.

– Det känns som att du hittar hem i den här dansen! Du var som en vacker ros som bara flöt över golvet. Du hade så mycket inlevelse, och just den här blicken er emellan. Det behöver inte vara mycket, det behöver bara vara en liten blick ibland som säger så, så mycket och bjuder med så mycket känsla. Väldigt, väldigt, väldigt bra, säger Dermot Clemenger.

LÄS MER: Charlotte Kallas oro – för smärtorna i Let’s dance

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Tidigare har juryns ordförande Tony Irving uttryckt kritik mot Kalla och Karlsson, men den här veckan var också han glad över vad han fått se.

– Well, som tur är…jag somnade inte denna veckan, trots att det var långsam musik! säger Tony Irving och fortsätter:

– Du har satt ditt fotarbete, du har fått din hållning på rätt plats, du har utfört väldigt komplicerad figurerna som vi har från compulsurity order. Du har faktiskt kommit in i match nummer fem verkligen i match nummer fem, det är bra, säger Tony Irving.

LÄS MER: Rickard Sjöbergs gripande ord – öppnar upp om kampen bakom Let’s dance: ”Skämts över mig själv”

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

När Charlotte Kalla ombads kommentera sin insats i sändningen var även hon lycklig.

– Ja, det har varit min bästa vecka hittills. Shit, vad jag har njutit och Tobbe har utmanat mig hårt. Vi började veckan med att kolla filmen och det var härligt at få sätta den i rätt kontext, säger Kalla.

Men sen kom kallduschen.

Chocken efter berömmet i Let’s dance – burop i studion

När juryn skulle ge sina poäng stod det först klart att Clemenger och Wilson gett dansparet åtta poäng vardera – vilket är högt då tio är mest.

Men när Tony Irving skulle tillkännage sina poäng blev svaret ”bara”: fem poäng.

– Match nummer fem: en femma, sade Irving och möttes av spridda burop i studion.

LÄS MER: Tony Irving om krisen i Let’s dance-juryn – varit nära att splittras för gott: ”Bråkar på riktigt”

Nu ger Tobias Karlsson sin syn på poängsättningen.

Foto: TV4

Proffsdansaren menar att Kalla förtjänar mer – men är samtidigt tacksam över att svenska folket röstar på dem.

– Hennes utvecklingskurva är enorm, jag är så stolt över henne. Hon öppnar upp sig som person och är så mycket mer varm. Hon vågar så mycket mer. Då tycker jag det ska premieras. Men om inte dem gör det, så kan jag bara säga: skitsamma. Vi har ju tydligen folket med oss, säger Tobias Karlsson i podcasten ”I säng med Tobias & Gabriel”.

”Kan inte ta juryn på allvar”

Tobias tycker att Charlotte förtjänade mer än de fem poängen som Tony gav dem.

– Jag vet inte hur han känner själv. Jag tänker att hon började den här med en dubble reversed spin. Det är en snurr som går åt fel håll, och det är två stycken hälvändningar som hon gör till perfektion. Vilket också Ann Wilson påpekar, och Dermot säger bara: ”Det här är helt sjukt”. Då tycker jag så här att, om man också dansar den andra delen av dansen också då till perfektion men med ett snedsteg kanske: det är ju inte en femma, säger Karlsson i podden och fortsätter:

– Alltså om folk i det programmet får tio poäng så är det alltså hälften. Haha, det är så att man bara: ”jaha, okej”. Men det är upp till honom hur han vill göra. Han får göra vad han vill. Jag bryr mig faktiskt inte.

LÄS MER: Tony Irvings raseri mot dansparen i Let’s dance – kräver skärpning efter agerandet: ”Håll käften”

Hans podcast-kollega, programledaren och artisten Gabriel Forss, är hård i sin kritik mot juryns behandling av Kalla.

– Det blir bara så uppenbart att det är ett spel för gallerierna. Man kan inte ta juryn på allvar. Men så länge som folket röstar på er och ni får vara kvar är det viktigaste, sen får man skita i det andra, säger Gabriel Forss i podden.

Hittills har tre kändisdansare fått lämna tävlingen: Andreas Wijk, Kodjo Akolor, Johan Jureskog respektive Nilla Fischer. Utöver Kalla återstår i skrivande stund ytterligare fem deltagare i programmet.

”Let’s dance” sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4. Podcasten ”I säng med Tobias & Gabriel” hittar du här via Spotify.

Foto: TV4

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar!