Tony Irvings ilska efter agerandet mot Charlotte Kalla – nu sätter han ner foten
Tony Irving, Charlotte Kalla, Let's dance, återställ vårmarker, klimataktivister

Foto: TV4/TV4

Tony Irvings ilska efter agerandet mot Charlotte Kalla – nu sätter han ner foten: ”Inspärrade”

Tony Irving har under sina många år som jurymedlem i Let’s dance hunnit se det mesta i programmet. Men efter att klimataktivister från ”Återställ våtmarker” stormade scenen under Charlotte Kallas nummer i finalen i våras blev han rasande. Nu berättar han om ilskan, och ger också en stor hyllning till Tobias Karlsson som dansade med skidstjärnan.

Ända sedan starten har Tony Irving varit en av dansikonerna som suttit i juryn i Let’s dance.

Genom åren har vi fått se honom dela med sig av både vass kritik och hårda kängor, såväl som fina hyllningar och varma ord till deltagarna.

Idag kan man lugnt säga att Tony Irving blivit tätt sammankopplad med programmet, och i hela 18 säsonger har vi fått följa honom.

Tony Irving i Let's dance. Foto: TV4
Tony Irving i Let’s dance. Foto: TV4

Klimataktivister stormade finalen i Let’s dance

Tony har hunnit se mycket genom åren. Han har varit med i säsonger med intriger, han har fått bevittna dolda talanger, se fantastiska förvandlingar och även upplevt en del drama.

Under finalen av året Let’s dance som ägde rum i maj hände dock något som gjorde honom väldigt upprörd.

Under Charlotte Kallas och Tobias Karlssons Paso doble stormades nämligen dansgolvet av klimataktivister.

Foto: TV4

”Det skapar bakslag, inte framgång”

Flera personer tog sig upp på scenen med en stor banderoll och kastade ut ett gult pulver på golvet.

I en ny intervju med Nöjeslivet berättar Tony att han själv är väldigt mån om miljön, och tycker att det är viktigt att arbeta för klimatet. Men tillvägagångssättet som dessa aktivister försökte göra sin röst hör på var enligt honom inte rätt.

– Jag är en person som jobbar med miljöfrågan. Så jag är väldigt engagerad i Eco, miljön och att köpa svenskt. Jag blev väldigt, väldigt besviken att individer tar till såna radikala sätt att få uppmärksamhet. För det skapar bakslag, inte framgång, säger han.

Foto: TV4

Tony Irving om klimataktivisterna

Han förklarar att det får motsatt effekt, och istället skapar ilska hos de som tittar.

– Det skapar irritation bland folk som gör att de blir mer irriterade över deras sätt att hantera saker, och sakfrågan försvinner. Så det blir “de där aktivisterna”- men det är inte de som är aktivister egentligen. De är personer som propagerar för att återställa våtmarkerna, säger han och fortsätter.

– Men sättet som de gör det på är patetiskt, irriterande, och totalt oacceptabelt i ett samhälle där vi alla måste vara eniga om hur vi ska bete oss. 

Vill att de ska få konsekvenser efter agerandet

Oavsett vad personernas intentioner var så finns det dock något som var mycket värre än att de stormade scenen enligt honom.

Och det är att de utsatte Charlotte Kalla, som var höggravid, för eventuell fara.

– Sen kan jag bara säga så här: Tre personer som sätter en gravid kvinnas liv i fara ska enligt mig vara inspärrade. De förtjänar allt de får i livet. Charlotte Kalla var höggravid när de sprang ut på golvet, och de slängde pulver på ett trägolv som gjorde det halt som is. Om Charlotte Kalla hade ramlat så hade det varit en otrolig skada för hennes ofödda barn, säger Tony Irving till Nöjeslivet.

Hyllar Tobias Karlsson stort

I efterhand så hyllar Tony också Charlotte Kallas danspartner Tobias Karlsson stort, och förklarar att han gjorde helt rätt i situationen.

– De satte hennes och barnets liv i fara. Hade det inte varit för Tobias Karlssons snabba agerande där han flyttade henne längre in mot trappen och fortsatte dansa så är jag inte säker på hur det hade gått. Så i allt det här, inte nog med att de slängde pulver framför kameran, inte nog med att de skapade skador för miljontals kronor, de satte också en människas liv i fara. Idiotiskt!, säger Tony och fortsätter:

– Ja, Tobias Karlsson tog otroligt kloka beslut där. Han flyttade dem snabbt djupare in, reagerade inte eller stannade. Han bara körde vidare och satte henne på en trygg plats på golvet. Väldigt bra gjort av honom, han förtjänar en stor eloge för den hanteringen.

STOCKHOLM 20230527 Charlotte Kalla och Tobias Karlsson under finalen i Let's Dance 2023. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20230527 Charlotte Kalla och Tobias Karlsson under finalen i Let’s Dance 2023. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Charlotte Kallas egna ord om händelsen

Även Charlotte Kalla har uttalat sig om händelsen och om hur hon inte riktigt förstod förrän i efterhand exakt hur illa det kunde ha gå.

– Det var först när jag såg sändningen i efterhand senare på natten som jag insåg hur nära de var mig. Och de hade ju ingen koll på hur jag skulle röra mig på dansgolvet. Det var ju ändå en ganska snabb dans, har hon sagt till Expressen.

Charlotte Kalla, Tobias Karlsson
Foto: TV4

I samma intervju ifrågasatte Charlotte hur någon kan göra på det sättet och agera så när en person faktiskt är höggravid.

– Ja. Hur de kunde utsätta mig för det här. Det blev ju snorhalt på golvet av det där pulvret också.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!