TV4:s ändring i Let’s dance efter Tony Irvings utspel – har aldrig hänt förut: ”Kommer att röra om i grytan”

Det har gått flera veckor och vi har redan fått se kändisarna briljera i Let’s dance.

Men nu tycker Tony Irving att det är dags att ändra om programmet, och nu berättar han om historiska beslutet för paren.

– Kommer röra om i grytan, skriver han i en krönika på TV4:s hemsida.

Blod, svett och tårar.

Ja det kan man sannerligen säga att kändisarna ger när de tävlar om att ta hem den åtråvärda glasskon i Let’s dance.

Vi har redan fått se kändispar lämna tävlingen och än är det en tid kvar innan vi får veta vilka som tar hem vinsten.

I vanlig ordning är det upp till svenska folket vilka kändisar som får fortsätta resan, och det har väckt en hel del känslor.

Juryprofilen Tony Irving har inte minst varit väldigt arg på tittarna för att ge vissa danspar en andra chans som inte förtjänar det.

Tony Irving. Foto: TV4
Tony Irving. Foto: TV4

När Kodjo Akolor och Jasmine Takács fick lämna för ett par veckor sedan dröjde det inte lång tid förrän profilen utbrast sitt missnöje.

Tony Irvings vrede mot svenska folket

I en krönika på kanalens hemsida, riktade Tony skarp kritik mot tittarna för att ”skicka skiten vidare”.

Där skrev Tony att han mycket hellre hade sett Renaida Braun och Charlotte Kalla duellera mot varandra.

”Ärligt talat, jag slutar aldrig att bli förvånad över de dumheter som tittarna faller för. Mina bedömningar som är förankrade i fyrtio års danserfarenhet på elitnivå visade vägen för vilka två dansare som borde ha stått i duellen. Men trots min tydlighet valde folket att rädda två personer som av olika anledningar hamnade i botten för mig ikväll och skickade två duktiga herrar till duellen”, skrev han då.

Han avslutade krönikan med att vädja till tittarna att ta sitt förnuft till fånga och rösta på det som efterfrågas: utveckling i tävlingen.

”Nu har vi kvar två personer som för mig har presterat sämre kvalitéer. En började som Bambi på hal is och har stapplat sin väg fram till att vara lika bra i program fyra som alla andra var i program två. Och den andra har faktiskt varit en av dem som jag trodde skulle dominera säsongen men råkade ha en kass kväll ikväll. Nu när vi har ställt dubbla krav på både tekniska och konstnärliga färdigheter ser vi tydligt att tävlingsmomentet ställer högre krav än bara fysiska rörelser till musik”, skrev han.

Kodjo Akolor och Jasmine Takács
Foto: TV4

LÄS MER: Tony Irving om krisen i Let’s dance-juryn – varit nära att splittras för gott: ”Bråkar på riktigt”

Tony Irving om historiska förändringen i Let’s dance

Och nu tycks Tony vara något mer nöjd med tittarna.

I den senaste krönikan på TV4:s hemsida skriver Irivng att han är tacksam för att tittarna tycks ha lyssnat på hans ord – till viss del.

”I duellen mellan Andreas Wijk och Rickard Sjöberg lyssnade ni till vad jag sa och ignorerade all flash och trash. Rickard och Tove gick vidare. Hurra! Nu är alla deltagare jämna i kvalitén. Det som gör mig både förtvivlad och förbannad är att det känns som att vi är tillbaka på ruta noll där alla börjar tävlingen på nytt. Jag vill att alla kliver ur sin comfort zone och tar vågade risker”, skriver han.

Och lösningen på detta problem stavas: historisk förändring.

https://www.instagram.com/p/CqyLJykto5G/

Strax efter helgens sändning meddelade TV4 att kändisarna får byta danspartner, och detta tror Irving är den rätta lösningen för programmet.

”För första gången kommer vi att ändra hela tävlingsformatet. Syftet är att testa deras äkta dansfärdigheter, deras individuella kompetenser och deras möjligheter till att vidareutveckla ett rejält dansant beteende”, skriver han och fortsätter:

”Det nya tävlingsmomentet kommer att röra om i grytan och testa deras fysiska, mentala och emotionella gränser. Dansparen har ingen aning om vad som kommer att hända denna vecka. I dag, söndag, får våra deltagare veta vad den nya utmaningen är”.

Denna förändring har tagit tid.

Tony Irving skarpa uppmaning till dansparen

Tony förklarar att de varit tvungna att ta kontakt med programformatsägarna i London för att få igenom förändringen.

Detta är första gången någonsin i programmets historia som detta sker.

Inget annat land har tagit detta beslut.

Nu skickar han också en direkt uppmaning till dansparen – att sluta vara ”lagom”.

”Jag vill ha en tävling på riktigt. Det nya tävlingsmomentet kommer att separera de som har uthållighet och viljan att överleva från dem som inte klarar det som jag som elitdansare har klarat hela mitt liv. Ärligt talat, att vara feg vinner man aldrig på. Så, shut the fuck up, släng bort “lagom” och satsa för att krossa dina motståndare. Välkommen in i min värld”, skriver han.

Tony Irving. Foto: TV4
Tony Irving. Foto: TV4

Vad tycker ni om denna förändring i Let’s dance? Är detta programmet räddning? Dela gärna med er av era åsikter på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.

Let’s dance- special: Hur har det fått ryktet som ”skilsmässoprogrammet”? Vilka otrohetsskandaler stämmer egentligen, och vilka svartsjukedraman har varit värst? I senaste avsnittet av Nöjesbubblan pratar vi om skandalerna i Let’s dance, och med oss har vi också en spännande gäst. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt: