Foto: Youtube

Linda Lindorffs vrede mot TV4 – akuta beslutet efter alla år: ”Jag blev så chockad”

TV4:s beslut chockade Linda Lindorff.

Programledaren ryter nu ifrån mot kanalens beslut.

”Den här ändringen känns helt fel”, skriver hon i sin blogg.

Hon har lett ”Bonde söker fru” i ett och ett halvt decennium.

Programledaren Linda Lindorff, 48, har i alla dessa år varit ansiktet utåt för kärleksprogrammet där bönder från hela landet hittat sin livspartner.

Linda Lindorff på tv-galan ”Kristallen” 2013. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Ett jubileumsprogram av ”Bonde söker fru” visas i två avsnitt, där tittarna får besöka flera profiler i programmet genom åren i dag. 15-årsspecialen skulle egentligen ha sänts i mellandagarna, efter det att den nuvarande säsongen gått i mål.

Men nu meddelar TV4 att specialprogrammen tidigareläggs, vilket även Hänt uppmärksammat. I stället kommer ”Bonde söker fru – 15-årsjubileum” sändas två torsdagar i rad, 3 respektive 10 december, klockan 20 i TV4.

Samtidigt sänds alltså ”vanliga” Bonde söker fru på onsdagar i samma kanal. Hängde ni med där? Nej, det är inte helt enkelt kanske – och detta har fått programledarprofilen att säga ifrån.

Foto: TV4

Det reagerar Lindorff nu på – och hon menar att TV4 har tagit ett felbeslut som riskerar att i slutändan drabba tv-tittarna.

”Programmen skulle bli den perfekta avslutningen på vår pågående säsong och sändas efter att vårt sista program sänts i mellandagarna. Men så helt plötsligt får vi veta att programmet istället ska sändas nu i veckan – på torsdag! Jag blev så chockad”, skriver Linda Lindorff på sin egen blogg.

Varnar för bondekaos

Hon varnar nu för ett bondekaos i tablån.

”Vi skulle ta platsen där TV4:s 30 årsjubileum skulle ha legat med sina två avsnitt, alltså den 3 och 10 december. Jag vet att TV4 är väldigt nöjda med Bonde söker fru och succesiffrorna som vi än en gång har med 1.2 miiljoner tittare per avsnitt men den här ändringen känns helt fel”, skriver Linda Lindorff.

Programledaren hoppas att alla som följer ”Bonde söker fru” nu ska hänga med i svängarna ändå.

Foto: TV4

”Det stökar till det och risken är att många bondefans nu helt missar de här programmen”, skriver Linda Lindorff.

Jubileumsprogrammet visas alltså på torsdagskvällen i TV4.

”I jubileumsprogrammet av Bonde söker fru åker vi tillbaka dit allting började – Sundbyholms slott. Här ser Linda tillsammans med flera bönder från tidigare säsonger tillbaka på tiden som har gått och pratar om såväl nutid som framtid. Tittarna bjuds också på en och annan överraskning, bland annat ett frieri”, skriver TV4 på sin hemsida.

Vad tycker du om ”Bonde söker fru” och TV4:s beslut? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!