Foto: SVT/Instagram

Marianne Mörck utmanar Junior i att joddla – resultatet får Lars Lerin att bryta ihop

Marianne Mörck försöker lära Junior Marques Lerin att joddla.

Då kan inte Lars Lerin hålla sig – se det underbara klippet här!

– Det var en talang som jag inte visste att jag har…, säger Junior.

Hon är en av våra mest älskade skådespelare som dessutom är Lars Lerins, 66, företrädare på julvärdsposten.

Marianne Mörck, 71, tände ljuset i SVT på julafton förra året – nu lämnar hon över stafettpinnen till Lerin. På onsdagskvällen får tv-tittarna möta båda två i programmet ”Lerins sommarö” som börjar klockan 21.

Marianne Mörck har tidigare berättat om sin fina och djupa vänskap med Lars Lerin. De brukar höras av ofta via framför allt mms (skillnaden jämfört med sms är att man inte bara kan skicka textmeddelanden, utan även multimediemeddelanden mellan mobiltelefoner).

– Vi har väldigt roligt, vi skickar såna här mms till varann en gång om dagen. Där vräker vi ut tråkigheter på dan och härligheter på kvällen. Önskar varandra god natt, frågar hur morgonen varit och sådär. Det är en väldigt kär vän. Det är på riktigt. Min bästis, säger Marianne Mörck till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20191112 Marianne Mörck presenteras som 2019 års julvärd i SVT under en pressträff i TV-huset. Foto: Claudio Bresciani / TT

I programmet ”Lerins sommarö” bjuder Lars Lerin och maken Manuel ”Junior” Marques Lerin, 43, in gäster och lärlingar till sitt sommarparadis. Under ett par dagar umgås och målar de tillsammans – vilket sedan mynnar ut i det timslånga program som snabbt blivit en tittarfavorit.

I dessa dystra pandemitider sveper Lerins sommarshow in som en varm och välkommen feelgood-vind över hela landet.

Hittills har programmet även haft besök av bland andra Kalle Moraeus och Hanna Hellquist. I det tredje avsnittet är det alltså Marianne Mörck och Helene Holmström, känd från programmet ”Lerins lärlingar”, som dyker upp.

”Helene ger Marianne färg-tips och avslöjar hemligheten bakom en riktigt bra kattmålning. Och Lars testar fiskelyckan ihop med Marianne, som visar sig vara en fena på fiske”, skriver SVT i sin tablå.

Marianne Mörck försöker lära Junior att joddla

Men vad kanalen hemlighåller i texten är ett annat riktigt guldkorn som redan innan sändningen fått tv-tittarna att gråta av skratt (åtminstone att döma av kommentarsfältet). På Sandgrunds Instagram-konto har man lagt upp ett smakprov på hur det ser ut i programmet när Mörck försöker lära Junior att joddla.

Foto: SVT/Instagram

– Du tar den manliga rösten… Kaa! Hää! säger Marianne.

Junior ger ifrån sig ett litet läte – men Marianne är inte nöjd.

– Nä, det är tantrösten. ”Hej!”, säger hon med dov röst.

– Hej! svarar Junior med mörkare ton.

– Där ja! svarar Marianne nöjt. 

Foto: SVT/Intagram

Marianne svarar att han ju kan joddla – och frågar om de inte kan göra om det. Samtidigt sitter Lars Lerin bredvid och kan inte hålla sig för skratt.

– Ja gör det är du snäll, för det var det roligaste jag hört, säger Lars hjärtligt och maken lyder.

Foto: SVT/Instagram

– Ja, det var en talang som jag inte visste att jag har… säger Junior ödmjukt.

Missa inte att se det helt underbara klippet här: 

Massor av tittare har hört av sig i kommentarsfältet där de både hyllar Junior och visar att de tyckte att det var roligt.

”Så underbart att se och höra i dessa mörka trista tider, älskar människor som bjuder så mycket på sig själva”, skriver en tittare i kommentarsfältet.

Visst håller vi med om det? Dela gärna vidare klippet om du också uppskattar den värme och glädje som Marianne Mörck, Lars och Junior Lerin sprider här!

”Lerins sommarö” sänds på onsdagar klockan 21.00 i SVT1.