Nu börjar ”Vår tid är nu” – så förändras succéserien

Succéserien ”Vår tid är nu” har hyllats av både tittare och tv-recensenter.

På måndagskvällen är det äntligen dags för premiären av den tredje säsongen.

Och tittarna kommer båda känna igen sig och upptäcka vissa förändringar.

– Det är väldigt mycket som händer i den här säsongen, säger Hedda Stiernstedt till Nöjeslivet.

När ”Vår tid är nu” hade premiär i SVT 2017 tog den hela Sverige med storm. Programmet, som kretsar kring familjen Löwander och den fiktiva restaurangen Djurgårdskällaren, har prisats på Kristallengalan och haft miljonpublik.

På måndagen är det efterlängtad premiär av säsong tre. Och tittarna får räkna med att allt inte är som förr.

– Den är annorlunda från säsong två, men mer lik säsong ett skulle jag säga. Det är väldigt mycket som händer i den här säsongen. De vilar inte. Det är väldigt många nya karaktärer. Däremot så landar det lite lugnare, och mot slutet är vi tillbaka hos familjen Löwander och Nina och Calle, säger Hedda Stiernstedt som spelar den omåttligt populära karaktären Nina.

– Det är ett högt tempo, det är många nya karaktärer. Och så är det åtta avsnitt istället för tio, säger Charlie Gustafsson som spelar Calle.

FOTO: Johan Paulin /SVT

Till den här säsongen har man hoppat sex år framåt i tiden. Det är nu 1968. Nina Löwander har sedan sin mamma Helgas död gått och blivit nattklubbsdrottning. I sitt jobb stöttas hon av sin dotter, nya karaktären Christina, som spelas av Julia Heveus.

Christina själv hamnar mitt i ett triangeldrama där hon slits mellan Uno (spelas av Oskar Laring) Maggans son, och vänsterstudenten och aktivisten John (spelad av danske skådespelaren Morten Vang Simonsen).

Så förändras ”Vår tid är nu”

Regissören Harald Hamrell berättar för Nöjeslivet att omvärlden blir mer märkbar i årets säsong.

– Man lyssnar inte på radio, man lyssnar på tv. Yttervärlden kommer in i vardagsrummet, det är en stor skillnad. Den nya generationen har mycket mer givet, man fick strida och slita, nu kommer det massa rättigheter som byggts upp, så nu börjar ungdomarna se på omvärlden på ett annat sätt. Det är en väldigt stor skillnad, säger Harald Hamrell till Nöjeslivet.

FOTO: Carl-Henric/SVT

Att vi kommer få se många nya ansikten i årets säsong är också en av de stora skillnaderna jämfört med tidigare.
– Det är en större omsättning av karaktärer. Det är fler som försvinner och fler nya som kommer in. Det är ett större steg att ta från säsong två till säsong tre, än tidigare. , säger ”Vår tid är nu”-skaparen Ulf Kvensler.

Men fans till serien inte vara oroliga. Mycket är sig också likt.

– Samtidigt fyller vi på med nya karaktärer men med ett liknande historieberättande så man ska känna igen sig. Vi har relationen mor och dotter. Nu är det Nina och Christina istället för Helga och Nina. 
Vi har försökt hitta en balans mellan nytt och välbekant, säger Ulf Kvensler.

”Vår tid är nu” har premiär på SVT1 ikväll klockan 20.00. Programmet visas också på SVT play.

Som man har längtat efter en ny säsong!

Dela om du också uppskattar ”Vår tid är nu”!