Nya kritikstormen mot Tilde – därför stör sig tittarna på hennes beteende i Efter fem: ”Hon vill…”

Tilde de Paula Eby är en av Sveriges mest rutinerade och populära programledare. Med det sagt har hon fått mycket kritik på sistone för hur hon beter sig i ”Efter fem”.

Dels tycker tittarna att hon själv vill synas och höras, dels är de kritiska mot att det alltid är samma gäster som är med i programmen.

Det är inte så lätt att leda ett av landets största aktualitetsprogram.

Fråga bara Tilde de Paula Eby, 51.Trots att hon har rutin så det räcker och blir över och att hon har lett stora produktioner som ”Nyhetsmorgon”, den egna talkshowen ”Tilde” och gamla godingar som ”När & fjärran” samt ”På rymmen” så är det inte lätt att göra alla tittare nöjda.

Läs mer: Tittarnas nya raseri över Tildes beteende i ”Efter fem” – agerandet som får folk att se rött: ”Hopplös”

På sistone har hon fått mycket kritik av svenska folket. Framför allt för att tittarna ledsnat på att hon avbryter sina gäster för ofta.

Jag ser alltid fram emot att lyssna på Peter Kondrup! Tilde, han är meteorolog och behöver inte bli avbruten av dig!”, skrev en person häromveckan.

Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby i ”Efter fem”. Foto: TV4

Hon är hopplös, speedad och bara babblar på. Axel (Pileby), som annars är lugn, blir också stressad när hon är med”, skrev en annan.

Anna (Brolin) ska vara hela veckan.Orkar inte med att hon avbryter och pladdrar på, hon kan väl vänta på sin tur och låta dom andra prata färdigt. Jag kan inte med Tilde. Ut med henne och in med Anna”, skrev en tredje.

Får kritik igen

Denna vecka har programledaren sågats på nytt.

Hon får fortfarande höra att hon avbryter sina gäster och själv ska stå i centrum hela tiden. Men nu har vissa också börjat störa sig på hur hon pratar och betonar vissa bokstäver.

Dags att slänga ut Tilde som programledare! Hon uppfyller INTE kravet att framföra på GOD SVENSKA med sitt enda Ö-ljud! Hon kan annars till att börja med lära sig säga ”snö före med RÄTT Ö-ljud på båda platserna!”, skriver en upprörd tittare på programmets Facebook-sida.

Instämmer. Hon vill bara synas och höras”, skriver en annan.

Tilde gapskrattar i ”Efter fem”. Foto: TV4

Wahlgren får sig också en skopa

Sedan får Tilde – och kanske hela det svenska medielandskapet i stort – kritik för att de gång på gång har med någon från familjen Wahlgren/Ingrosso i sina sändningar.

Denna gång var Benjamin Ingrosso med för att prata om sin internationella turné som han ska ut på i sommar.

Har familjen Wahlgren kontrakt med TV4? Rätt så tjatigt. Finns ju 1000-tals mycket bra andra artister”, kommenterar någon.

Undrar detsamma. Det är samma gäng som snurrar runt i rutan”, uttrycker någon.

Det var ett jäkla fjäskande för Wahlgrens”, skriver en annan.

Vad tycker du om Tilde de Paula Eby i rutan? Är hon en av Sveriges bästa programledare enligt din åsikt?

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev