Därför försvinner Marcus Oscarsson – omedelbart

Marcus Oscarsson försvinner från tv-rutan.

Nu tar hans populära inslag i Nyhetsmorgon uppehåll.

– Jag skulle kunna köra hela sommaren, säger han i TV4.

Den småländske tittarfavoriten meddelade i helgen att det var hans sista ”Nyhetsmorgon”-sändning på ett tag.

– Det är säsongsfinal, inte för Nyhetsmorgon, men för ”Marcus svarar och förklarar”, sade programledaren Anders Pihlblad i sändningen.

Han frågade då Oscarsson hur det kändes att ha gått i mål med ännu en säsong av inslaget i Nyhetsmorgon.

Och Oscarsson var lite tudelad.

– Det känns underbart, sen så älskar jag politik, så jag skulle kunna köra hela sommaren. Men det är härligt också att sola, dricka läskeblask och ta igen sig emellanåt också, säger Oscarsson i TV4.

Efter beskedet har många tittare hört av sig till Marcus Oscarsson via hans Facebook-sida för att önska honom en skön sommar.

Foto: TV4

”Stort tack Marcus för dina analyser, ha en skön sommar, följer dig gärna när Du är tillbaka i rutan HADÄGÖTT”, skriver en tittare i kommentarerna.

Oscarsson tar inte paus – helt

Andra tittare frågar sig om Marcus Oscarsson också ska ta semester från sin populära Facebook-sida, där han delar med sig av nyheter och personliga reflektioner.

”Tack för säsongen. Tar du semester från FB (Facebook, reds anm.) också? Eller har du jour”, skriver en nyfiken tittare i kommentarsfältet till Oscarsson.

Marcus svarar tittaren genom att tacka så hjärtligt – och tillägger:

”Det blir en jour”.

Och redan på måndagen kunde följarna av Oscarssons Facebook-sida se att den omtyckte tv-profilen uppdaterat sin populära sida, som följs av en halv miljon människor.

I ett långt inlägg kritiserar han Facebook.

”Djurmisshandel, bluffreklam, lögnaktig politisk reklam, grov rasism, falsk information, hets mot enskilda personer, kapade identiteter och hat mot homosexuella är bara några exempel på vad som tillåts av Facebook”, skriver Marcus i inlägget som du ta del av i sin helhet här:

https://www.facebook.com/marcus.oscarsson.7/posts/2806279002812057

Här kan man se säsongsfinalen av ”Marcus svarar och förklarar” i Nyhetsmorgon:

Dela gärna vidare för att önska Marcus en skön sommar!