Foto: TV4

Här bryter Steffo Törnquist ihop i sändning – efter tittarens oväntade relationsfråga

Tittarens relationsfråga fick Steffo Törnquist att bryta ihop.
Programledaren kunde inte hålla tårarna borta i Nyhetsmorgon.
– Det kan ju låta som en liten bagatell, men uppenbarligen är det någonting som upplevs väldigt obehagligt och äckligt, säger programledaren Sofia Geite i TV4:s Nyhetsmorgon.

Steffo Törnquist har i många år varit en av Nyhetsmorgons mest profilerade programledare. Den rutinerade journalisten och tv-profilen kan konsten att ställa kritiska frågor till makthavare, men också på ett mer ledigt och avspänt sätt tackla lite mer lättsamma ämnen.

Foto: TV4

I Nyhetsmorgon finns flera fasta inslag som brukar återkomma vecka efter vecka. En av dessa är den så kallade ”Relationsakuten” med psykolog Anna Bennich och Nisse Edwall som svarar på tittarnas frågor om relationer.

Frågan fick Steffo att bryta ihop

I fredagens direktsändning fick en fråga Steffo Törnquist att bryta ihop.

Hans programledarkollega Sofia Geite läste upp tittarens fråga till panelen.

– ”När min man borstar sina tänder så låter det som han ska kräkas. Jag tror han använder borsten i gommen, så att det kan reta kräkreflexen och därmed hostar och fräser snor och slem som han spottar ut i handfatet”, sade Sofia i sändning när hon läste upp undran från anonyma brevskrivaren ”Gnällig fru”.

Geite förklarade att hon tyckte maken förtjänade en guldstjärna för att han alltid är noggrann med att skölja ur handfatet, enligt brevskrivaren.

Samtidigt som Törnquist, uppenbart road av frågan, satt tyst bredvid och sågs torka en tår med hjälp av en servett, gav psykolog Bennich ett utförligt svar på tittarens undran om detta.

– Det kan vara svårt att bryta vanor. Om det är 30 år så är det 30 år av tandborstning, och det kan vara svårt att bryta. Med det sagt, så går det ju. Jag kan tänka mig två saker: antingen att hon tar upp det här som ett absolut, reellt problem. Inte i badrummet, inte ”men sluta, måste du låta så där?”. Den andra är en ganska enkel lösning, borsta inte tänderna ihop. Vi brukar ju inte bajsa ihop, så det är bara att stänga dörren, säger Bennich samtidigt som Steffo har svårt att kämpa mot sina skrattårar.

Foto: TV4

Programledarkollegan Sofia Geite lade en ömmande hand på Steffos arm, efter att han suttit tyst ett par minuter, samtidigt som hon konstaterade:

– Det kan ju låta som en liten bagatell, men uppenbarligen är det någonting som hon upplever som väldigt obehagligt och äckligt, säger Sofia Geite.

Bennich förklarar att det kan vara bra att ta upp frågan men inte under själva tandborstningsproceduren.

– Det är bra att ta upp det lite separat, när man inte är irriterad, säger Bennich.

Fotnot: Här kan man se klippet på TV4 Play.

Nisse och Anna i ”Relationsakuten”. Foto: TV4

Nu passar vi på att visa vår uppskattning för Steffo, men också för Sofia och ”Relationsakuten”. Tack för att ni bjuder oss på såväl goda råd men också underhållande tv.