Leif GW:s irritation efter Gunilla Perssons agerande – nya orden om Kronofogdens tillslag: ”Stör mig”

Gunilla Persson fick under söndagen vissa av sina ägodelar beslagtagna utav Kronofogden.

Totalt 21 föremål togs då från hennes hotellrum i Växjö. Detta till följd av en skuld som hon inte betalat av.

I TV4 Nyhetsmorgon har Leif GW Persson givit sin syn på saken.  

– Jag har lite knepigt med folk som inte vill göra rätt för sig, säger han i programmet.

I studion förklarar kriminologen att skulden som till en början låg på cirka 300 000 numera har vuxit till betydligt mer än så.

– 640 000 kronor, den växer med ränta på 7%. Där gjordes ett beslag som grundar sig på en gammal dom. Det ursprungliga beloppet var på drygt 300 000 men sen har det vuxit med ränta i och med att hon inte har betalat. Grundat på den domen gjorde man då ett beslag hos henne, säger han.

Gunilla Persson Melodifestivalen
Foto: Johan Nilsson/TT

Gunilla Perssons advokat om Kronofogdens beslag

Gunilla Persson själv, såväl som hennes advokat, har kritiserat tillvägagångssättet.

… ingripandet skett under mycket inskränkande förhållanden, i förhållande till den påstådda skulden om 640 000 kr täcker det omhändertagna knappt 1/6-del av skulden. Ingripande av förevarande karaktär har därför inte varit påkallat. Utmätningen av klagandes egendom har varit en alltför ingripande åtgärd och har därmed varit oförsvarlig och oproportionerlig”, skriver advokaten Safaryan i ett uttalande.

Leif GW Persson menar att det inte nödvändigtvis rör sig om brott, eftersom anledningen till skulden baseras i att Gunilla tagit ut bidrag som hon inte haft rätt till.

– Det behöver inte vara brottsligt. För att det ska vara ett bidragsbedrägeri krävs det att man haft uppståt att lura staten på pengar, eller bidragsgivande myndigheter då, säger han i TV4.

”Sånt stör mig”

Att överklaga beslutet menar han dock mest troligt är verkningslöst.

Faktumet att Gunilla trots detta vill överklaga förvånar honom dock inte.

– Jo, det kommer väl inte som någon större överraskning. Men Kronofogden har handlat enligt sina anvisningar, så han har inte bara handlat rätt utan han har gjort sitt jobb, säger han.

I samma veva kritiserar han Hollywoodfruns motvilja att samarbeta och betala av sina skulder, såväl som uppmärksamheten det hela fått i media.

– Jag har lite knepigt med folk som inte vill göra rätt för sig och dessutom gör ett nummer av det. Media tycks ta det med gott humör, så att säga, och ytterligare bidrar till deras berömmelse, sånt stör mig, säger han i TV4.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Läs mer:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev