Omedelbara succén för Sanna i Allsången – siffrorna visar storseger i tittarkampen mot Lotta på Liseberg!

Premiären av ”Allsång på Skansen” fick fina tittarsiffror på tisdagen. Så pass bra att det slog ett annat folkkärt program med våglängder.

Det var en mysig stämning under öppningen av ”Allsång på Skansen” i SVT när bland annat Carola och John Lundvik fick publiken att gunga i takt. Sanna Nielsen gjorde en fantastisk insats i premiären som vanligt och visade stort engagemang för publiken – utan manuskort och med massa av energi.

View this post on Instagram

Hörde jag premiär?! Nu kör vi!!!! #allsångpåskansen

A post shared by Sanna Nielsen (@sannanielsenofficial) on

Firar 40-års jubileum i år

Programmet firar 40 år i år och det kändes nästan som att man var på plats fast man satt hemma i vardagsrummet.

Tittarsiffrorna avslöjar vilken succé det blev, enligt Aftonbladet.

Succésiffror i premiären

Det var över 1,5 miljoner som tittade på ”Allsång på Skansen” tisdagen den 25 juni enligt officiella siffror från Mediemätning i Skandinavien AB, MMS.

Och det är flera live-program som sänds under sommaren – bland annat hade ”Lotta på Liseberg” i TV4 premiär den 17 juni. Men Lotta Engbergs siffror var inte i närheten av Sanna Nielsens.

Slog Lisebergs tittarsiffror överlägset

834 000 personer var bänkade i TV-soffan när Lotta showade på Liseberg, enligt mätperioden av TT i Sydostran. Under den andra måndagen (24 juni) ställdes där emot ”Lotta på Liseberg” in på grund av åttondelsfinalen i fotbolls-VM, och det påverkar så klart tittarsiffrorna för resten av sommaren.

Men det är inget snack om saken att premiären av allsången i Stockholm slog premiärshowen i Göteborg överlägset.

View this post on Instagram

Ljuvligaste Sanna på besök i Bingolottostudion. Här ser ni två flickor som tycker VÄLDIGT mycket om varandra. @sannanielsenofficial

A post shared by Lotta Engberg (@lottaengbergofficial) on

Med glimten i ögat är Sanna Nielsen och Lotta Engberg goda vänner, men lite tävling om tittarsiffrorna mellan TV4 och SVT har ju aldrig skadat. Vem vinner efter den här sommaren tro?

Vilket av dessa program tittar du på? Dela gärna vidare till dina vänner.