Foto: TV4

Mia Parnevik bryter tystnaden om tuffa livskrisen: ”Då ville jag inte leva”

En livskris där hela familjen drabbades.
Mia Parnevik öppnar upp om den svåra tiden efter att hon opererade livmodern och hamnade i klimakteriet.
– Det var det värsta jag varit med om, säger den folkkära tv-profilen i TV4:s ”Renées brygga”.

På onsdagen sänds ett nytt avsnitt av intervjuserien ”Renées brygga” i TV4. Programmet där Renée Nyberg möter några av våra mest folkkära kändisar för såväl intressanta som roliga men också svåra och tankeväckande samtal.

I onsdagens avsnitt är fotbollsprofilen Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, komikern Johanna Nordström och folkkära tv-profilen Mia Parnevik gäster hos Nyberg.

I ett öppenhjärtigt samtal väljer Parnevik att berätta om en mycket tuff tid i livet. Mia förklarar att det hela tog sin början när hon kom in i klimakteriet blixtsnabbt efter att hon genomgått en operation av livmodern.

Foto: TV4

– Det var det värsta jag varit med om. Jesper förstod ingenting, ”var tog min glada hustru vägen?” För jag gick ju ner i ett svart, svart mörker. Jag kände inte igen mig själv och jag blev en helt annan människa. Jag kan börja gråta nu, bara av att prata om det, säger Mia Parnevik i ”Renées brygga”.

Mia Parnevik: ”Värst var jag mot familjen”

Den omtyckta tv-profilen, som bland annat prisats med Kristallen, förklarar att hon drabbades av ångest.

– Jag hade ingen livslust, mådde skit. Kunde gå på tre sekunder från noll till hundra med att jag kunde liksom skrika åt barnen… Värst var jag mot familjen. De fick ta all skit, säger Parnevik i programmet.

Hon berättar att maken Jesper Parnevik då sade till henne att hon fick skrika hur mycket som helst på honom – men att han ändå alltid skulle stå kvar vid hennes sida.

Programledaren Renée Nyberg frågar då hur hon upplevde den värsta stunden under denna period. Mia Parnevik blir känslosam, och svarar direkt och ärligt.

Foto: TV44

– Då ville jag inte leva, så var det. Och jag skäms över att säga det. Man har så mycket att leva för. Man har liksom fyra fantastiska barn, en man som älskar en, hur mycket vänner som helst och vi lever ett fantastiskt liv, säger Mia Parnevik och passar samtidigt på att tacka de som fanns i hennes närhet vid den här tiden.

Det tog henne ungefär ett år att komma tillbaka och i dag mår hon bättre.

– För mig tog det lite tid, helt enkelt. Sen hade jag ett skyddsnät som hjälpte mig att hitta dit. Det var att ta lite egentid, andas, vara nära havet, ta promenader… Jag hade en god vän som låste in oss i terapirum i tio dagar, bra grej.

”Renées brygga” sänds på onsdag 9 februari klockan 21 i TV4.

Foto: TV4

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar.

Hit kan du höra av dig om du mår dåligt

Angående självmord och psykisk ohälsa. Det går att vara anonym och även en anhörig kan höra av sig till dessa nummer. Var inte rädd för att be om hjälp! 

Om du mår så dåligt att det känns outhärdligt eller du har självmordstankar eller självmordsplaner ska du direkt ta kontakt med en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112.
Hjälplinjen, tillfälligt psykologiskt stöd, telefon 0771-22 00 60 alla dagar öppet klockan 13.00-22.00.
Mind Självmordslinjen, chatta på mind.se eller telefon 90101 alla dagar öppet klockan 06.00-24.00.
Bris – Barnens rätt i samhället för dig under 18 år på telefonnummer 116 111 eller chatt alla dagar mellan klockan 14.00-21.00.
Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.
Jourhavande präst nås via telefon 112 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.
Ring telefonnummer 1177 om du behöver veta var du kan söka vård. Källa: SVT.