Renée Nybergs intima förslag framför Tina Nordström – TV4-profilens stora överraskning

Tillsammans bröt de ny schlagermark med ”onanilåten”.
Nu får Tina Nordström och Christer Lindarw återuppleva omtalade melodin – efter programledaren Renée Nybergs förslag i TV4.

Året var 2007 när Christer Lindarw och After Dark tävlade i Melodifestivalen. Bidraget ”(Åh) När ni tar saken i egna händer” blev en stor snackis på den tiden, och det lite intima tilltalet som låtens titel kan tänkas anspela på skapade rubriker i kvällspressen.

Schlagerlåten gick inte vidare till finalen, men blev vida omtalad och i texten nämns bland andra tv-profiler som Tina Nordström, Bosse ”Bildoktorn” Andersson och Ernst Kirchsteiger. Dessa dök också upp lite kuppartat på tv-skärmar i Lindarws framträdande inför miljontals tv-tittare i SVT.

”Det är ingen onanischlager”

I låttexten slickar Mat-Tina på sitt finger, samtidigt som Ernst ”får upp den”. Lindarw försvarade då bidraget mot de som menade att den handlar om onanerande.

– Det är ingen onanischlager, det beror på hur man uttalar det. De som har snuskig fantasi kan höra något annat än ”Åh när ni”. Själv är jag en fattig flicka från landet som inte drar såna paralleller, sade Christer Lindarw då till Aftonbladet.

After Dark-bidraget blev ändock känd som ”onanilåten” i pressen.

När Lindarw och Nordström är gäster i säsongsavslutningen av ”Renées brygga” som sänds på onsdagskvällen i TV4 passar programledaren Renée Nyberg att spela upp låten.

– Jag tycker vi kör den, säger Renée Nyberg.

Stort skratt i Renées brygga efter förslaget

När programledaren föreslår detta uppstår vilt jubel på båten.

Foto: TV4

Det har gått 15 år sedan Lindarw och Nordström gjorde gemensam sak i Mellon. Nu får de återigen sjunga med i låten i båten på väg ut i skärgården. Artistkollegan Anis don Demina tittar på och skrattar ikapp med duon.

Foto: TV4

Renées plötsliga infall att spela upp låten gläder dem båda.

– Det här var längesen, säger Tina i programmet.

– Nu kommer det snuskiga! utbrister Lindarw och sjunger med i textraden ”upp med nävarna, kör hårt, ni ska se att det går” vilket får Tina Nordström att fullständigt bryta ihop i skratt.

Foto: TV4

Säsongsavslutningen av ”Renées brygga” sänds i TV4 på onsdagskvällen klockan 21.00.

LÄS MER: Därför försvinner ”Renées brygga” från tablån – TV4 om osäkra framtiden för tittarfavoriten

Vad tycker du om årets säsong av ”Renées brygga”? Skriv gärna en kommentar!