Så hyllas Sven Wollter – TV4:s ändringar efter familjens önskan: ”Vårt sätt att försöka hedra honom”

Den folkkära författaren och skådespelaren lämnade oss under förra vinter. När det är dags för nya säsongen av ”Renées brygga”, gästar stjärnan första programmet.

Efter familjens önskan kommer flera ändringar att ske.

– Det är ett fint program och jag är övertygad om att våra tittare kommer att uppskatta det, säger exekutiva producenten Johan Janrell, till Nöjeslivet.

10 november blev en sorglig dag.

En av våra mest älskade och folkkära skådespelare, Sven Wollter somnade in i sviterna av covid-19.

I ett inlägg på sin Instagram skrev dottern Stina om den stora sorgen.

”Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt rakt in ljuset i sviterna av Covid och en väl använd kropp med lungor med KOL och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning. Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära. Sven blev 86 år”.

När det snart är det dags för säsongsstart av ”Renées brygga” är just Sven Wollter gäst i programmet tillsammans med Lene Endre och Felix Sandman.

Inspelningarna skedde i augusti förra året och sköttes helt enligt rekommendationerna för att hålla gästerna skyddade.

– Programmet med Sven Wollter spelades in i augusti och efter den sorgliga nyheten om Svens bortgång så har vi sett över episoden och ändrat lite i början och slutet. Det hade känts konstigt annars, säger Johan Janrell, exekutiv producent för ”Renées brygga” till Expressen.

Han berättar vidare att programmet har ändrats i början och slutet, och att de dessutom lagt till en minnesskylt för Sven.

– Sven gästade Renées brygga två gånger, vi älskade att ha honom med oss och det här är vårt sätt att försöka hedra honom.

LÄS MER: Familjens sista hälsning till Sven Wollter – barnbarnets fina gest i dödsannonsen värmer i hjärtat

Sven Wollter, Renées brygga
Foto: Jakob Dahlström/TV4

Ändringarna efter familjens önskan

Men programmet har också ändrats med hjälp av Svens anhöriga.

Johan Janrell berättar vidare att det fanns inga tankar på att inte sända programmet, utan det var av största vikt att familjen skulle godkänna innehållet.

Vi har haft en bra dialog med Sven Wollters anhöriga om både innehållet i programmet och tidpunkten för sändningen. Det har aldrig kommit på tal att vi inte skulle sända avsnittet. Det är ett fint program och jag är övertygad om att våra tittare kommer att uppskatta det, säger han till Nöjeslivet.

Sven Wollter
Foto: Christine Olsson/TT

Så fint! Vi ser fram emot att få se detta! Vi glömmer dig aldrig Sven, du är fantastisk!