Sannigen bakom Marko och Irmas byggprojekt – de betalar för hela kalaset: ”Det är så Marko vill ha det”

Hemma hos Irma Lehtosalo har byggarbetet varit igång under mer eller mindre hela sommaren. Resultatet får vi ta del av i årets säsong av succéserien Marko & Irma.

Byggledaren Daniel Hammarström har likt förra säsongen haft en ovärderlig roll för byggprocessen.

I tv-programmet Marko & Irma får vi följa Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 49, och hans mamma Irma Lehtosalo, 68, på deras många äventyr.

Tillsammans besöker de olika platser och testar på allt från höghöjdsbanor till övningskörning.

Under programmets gång så bygger de även ett vackert hem åt Irma. I den här säsongen så får vi se när de bygger hundgård, bod, bastu, pool och en stor altan.

Samma byggledare som förra säsongen

Men de hade inte klarat av det helt på egen hand. Till sin hjälp har de mängder av arbetare som hjälper till att färdigställa Irmas drömhem. Och en av dem är av särskild stor betydelse.

Daniel Hammarström fick vi stifta bekantskap med redan under första säsongen av programmet. Han är byggledaren som ser till så att arbetet rullar på så som det är tänkt.

– Ja, det var så roligt att jobba med dem så det var självklart att tacka ja i år igen. Vi har ju blivit som väldigt bra bekanta. De är relativt okomplicerade att jobba med, berättar Daniel för Hänt.

Sommarens byggprojekt flöt på precis så som det var tänkt med undantag för när boden skulle byggas och det visade sig att marken var ojämn. Daniel hade dock tagit höjd för att eventuella problem skulle uppstå och hade god marginal i tidsplaneringen.

Daniel Hammarström
Foto: TV4

Betalar bygget själva

Även budgeten lyckades de hålla. Och även i årets byggprojekt så är det Marko som står för kostnaderna.

– Ja, vi höll budget. Skillnaden var väl när de ville ändra någonting så fick vi lyfta det, då blev det ju en merkostnad i deras val. Annars höll vi budget. De valde ju till lite mer stenarbete på grund av arbetet kring det kommunala vattnet, säger Daniel till Hänt och fortsätter:

– Men kostnaderna är ju betalda och det är så Marko vill ha det.

Vad hela kalaset slutade på är oklart. Det är många olika aktörer som varit med och byggt. Man kan dock tänka sig att det inte var en helt billig historia.

– Jag har tyvärr inte den summeringen, eftersom det har funnits en budget hos mig och lite separata budgetar. Det är ju så många, allt ligger ju inte under min budget. De har ju köpt en bastu till exempel och den är inte via mig, säger Daniel till Hänt.

Det blir verkligen jättefint hemma hos Irma! Snyggt jobbat alla inblandade!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev