Starka reaktioner – efter bilderna i SVT:s Det sitter i väggarna: ”Blir helt tagen”

Halvvägs in i säsongen.
Då hyllas ”Det sitter i väggarna” av tittarna.
– Jag känner en sån värme över dem, säger programledaren Erika Åberg till Nöjeslivet.

På torsdagskvällen sändes det tredje avsnittet av ”Det sitter i väggarna” i SVT. Därmed har den populära programserien där programledarna Erika Åberg och Rickard Thunér besöker hus med intressanta historier nått halvvägs in i den nya säsongen.

Inför sändningsstart berättade Åberg om sin stora kärlek till programmets tittare – som faktiskt räddade kvar ”Det sitter i väggarna” i SVT. Först var tanken från kanalens sida att programmet skulle pausas – men då protesterade tittarna så högljutt att de fick som de ville.

– De är helt fantastiska, jag känner sån stor värme över dem, säger Erika Åberg om programmets hängivna fans.

– Det är en sak att sitta hemma i soffan och muttra över att ens favoritprogram ska läggas ner. Men att sen skicka brev, ringa, mejla eller till och med, som vissa gjorde, samla in protestlistor som folk fick skiva på för ett tv-program … ja, man blir rörd. Det lämnades in en lista i alla fall, även om jag inte vet hur många det var till slut som skrev under. Men det var ett jättefint initiativ som studenterna på Gotland och i Uppsala startade., säger Erika Åberg till Nöjeslivet.

Erika Åberg tycker väldigt mycket om ”Det sitter i väggarna”-fansen. Foto: SVT

Vad betyder de här tittarna för er som gör programmet? 

– Jättemycket verkligen, det blir liksom riktiga personer då och inte ”bara” att vi får tittarsiffror på en bildskärm. Det är människor av kött blod som hör av sig. Man kan verkligen känna deras kramar och ryggdunkar när vi är ute och spelar, när det är kallt och ruggigt och man kliver upp tidigt på morgonen … Klart man blir trött, för det är en intensiv arbetsperiod. Då, i de stunderna, har jag verkligen tänkt på dem, att de längtar efter vårt program och det gör det hela mycket enklare, säger Erika Åberg.

Och kärleken är helt klart besvarad.

Efter torsdagens avsnitt hyllas ”Det sitter i väggarna” återigen av tittarna.

”Detta program är helt outstanding. Man är helt trollbunden och glömmer tid och rum. Så vansinnigt intressant. Vilken fin herrgård och så roligt att det finns unga människor som är villiga att ta över”, skriver en av Nöjeslivets läsare i en kommentar på Facebook.

Tack för att ni förgyller våra torsdagar, Erika Åberg, Rickard Thunér och gänget bakom fantastiska SVT-programmet ”Det sitter i väggarna”! Så lärorikt och spännande! 👏😍👍Vad tyckte ni om kvällens program? ❤

Posted by Nöjeslivet on Thursday, September 16, 2021

”Det sitter i väggarna är veckans höjdpunkt. Ett så fint program”, skriver en annan läsare i en kommentar på Facebook.

Flera tittare stämmer in i hyllningskören om att ”Det sitter i väggarna” är bäst på tv just nu.

”Det bästa program. Man blir helt tagen av historien i alla dessa väggar”, skriver en av Nöjeslivets läsare.

Rickard Thunér har stenkoll på historia. Foto: SVT

”Hoppas verkligen SVT förstår att ett kulturprogram som handlar om Sveriges kulturhistoria inom byggnadshistoria o byggnadsvård måste få finnas kvar i TV- tablån”, skriver en annan tittare via vår Facebook-sida.

”Veckans höjdpunkt vad beträffar TV program. Tack för ännu ett väldigt intressant program. En spännande del av Sveriges historia”, skriver en tredje.

Innan en annan tittare summerar det hela med orden:

”Med stil och elegans gör dom ett vackert och lärorikt program. Mitt favvo”.

Vad tycker du om ”Det sitter i väggarna”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!