Steffo Törnquists framtidsbesked om Nyhetsmorgon – då lämnar han folkära programmet: ”Hitta på nåt nytt”

Steffo Törnquist har varit en given del av Nyhetsmorgon i över 20 år.

Men nu närmar sig pensionen för den folkkära programledaren.

– När jag lägger av med TV är planen att sitta med halmhatt och pipa på nån balkong och skriva böcker, säger han till Hänt.

Bo-Stefan Törnquist, 65, är TV4-legendaren som var med redan från starten och hjälpte till att bygga upp kanalen på 90-talet. Sedan milenium-skiftet har han varit självklar del av Nyhetsmorgon där han ofta kamperar ihop med Jenny Strömstedt.

I morgonshowen har ”Steffo” tillsammans med kollegorna, dag efter dag, sagt god morgon till hela svenska folket och bjudit på en mängd underhållning i kombination med nyhetsbevakningar.

Den folkkäre programledaren har även varit med i ”Let’s dance” och skrivit några böcker. Vid sidan av arbetet är det sedan tidigare även känt att han har ett stort intresse för jakt, golf, mat och dryck. Vilket han även delar med sig av på Instagram.

Efter han slutat på TV4

Den dagen han slutar jobba är nog långt ifrån sista gången vi hör om Steffo Törquist. Tittarna får nog vara beredda på flera nya påhitt från den folkkära livsnjutaren.

– När jag lägger av med TV är planen att sitta med halmhatt och pipa på nån balkong och skriva böcker. Jag har inte skrivit bok på 4-5 år och har urmånga idéer. Och så vill jag jaga lite mer och brottas med eventuella hundvalpar och barnbarn, säger han till Hänt.

Steffo Törnquist
Foto: TV4

Pensionen närmar sig

För allt har ju sin tid och en dag kommer tittarna sorgligt nog få vänja sig vid en Nyhetsmorgon utan Steffo framför kameran. 

I år har programledaren nämligen fyllt den ärofyllda åldern av 65 år. En ålder som många förknippar med pensionen. 

Men Steffo meddelar att han inte är helt klar än.

– Jag blir nog kvar på Nyhetsmorgon över nästa ordinarie riksdagsval och regeringsbildning, dvs 1,5 år till. Jag älskar ju det politiska spelet, säger han till Hänt.

”Har alldeles för kul”

Efter det återstår det att se vad programledaren hittar på. Ännu känner han sig ung och är väl medveten om att han ändrat sig förr.

– Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på nåt nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det. Jag har alldeles för kul, berättar han för Hänt.

Vi kommer att njuta av varje minut som Steffo är kvar i rutan! Skulle ni sakna honom? Lämna gärna en kommentar på Facebook!