Sanna Nielsens skräck i Stjärnorna på slottet – efter oroande händelsen under inspelningarna

Hon avskyr höjder.
Men i Stjärnorna på slottet utmanar Sanna Nielsen sin egen skräck – efter samtalet med produktionen.
– Jag hade aldrig gjort det privat, säger hon till Nöjeslivet.

På lördagskvällen sänds säsongsfinalen av årets upplaga av ”Stjärnorna på slottet” i SVT – och i sista avsnittet är det artisten Sanna Nielsen som står i fokus.

Inför sändningen passar hon på att hylla sina kollegor som också deltog under inspelningarna: programledaren Mark Levengood, alpintstjärnan Pernilla Wiberg, stjärnkocken Marcus Samuelsson och artistkollegan Caroline af Ugglas.

Eftersom inspelningarna blev mycket känslosamma för Nielsen, kände hon stor trygghet och tilltro till de andra deltagarna.

Framför allt när det kom till hennes egen aktivitet som hon tog med dem alla på: en höghöjdsbana.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sanna Nielsen. Foto: SVT
Sanna Nielsen. Foto: SVT

– Mark är den tryggaste personen att vara med. Han guidar en igenom såna här dagar med fingertoppskänsla. Pernilla Wiberg blev som en syrra till mig, och kanske också någon slags terapeut. I alla aktiviteter som vi skulle göra, framför allt min egen, så sa hon: ”det här kommer gå, Sanna!” Hon pep-talkade mig till max och, det kanske inte hon känner, men jag känner att hon blev lite som en storasyrra till mig, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet och fortsätter:

– Markus och Caroline var de spralliga som gjorde att vi alla bara släppte loss till slut. De två var som syskon direkt. 

I respektive avsnitt får en av stjärnorna välja ut en gemensam aktivitet. Den här gången var det Sannas tur att välja – och valet föll mycket oväntat på en utmaning i höjden.

Hon valde att överraska alla helt – inklusive sig själv.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sanna Nielsen. Foto: SVT
Sanna Nielsen. Foto: SVT

– Om jag ska visa vem jag är på riktigt, så ska jag väl göra någonting som är signifikant för hur jag väljer jobb och slänger mig in i utmaningar. Och jag är rädd för höjder. Då var det någon som sa: ”kul, höghöjdsbana!” ”Absolut”, sa jag bara. ”Vi gör det!”, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Kom du på aktiviteten själv?

– Ja, tillsammans med produktionen. De frågade vem man är, vad man skulle kunna tänka sig att göra.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sanna Nielsen. Foto: SVT
Sanna Nielsen. Foto: SVT

Den folkkära artisten förklarar att hon valde att möta sin egen skräck genom att se utmaningen i situationen. Samtidigt berättar hon att hon aldrig gjort det om det inte vore för tv-kamerorna.

– Då tänkte jag att när det är kameror, andra är på plats och svenska folket ska titta, då kommer jag att fixa detta för jag vill inte vara en fegis. Jag hade aldrig gjort det privat. Så jag tänkte att, nu har jag chansen, säger Sanna Nielsen.

Artisten som också lett Allsång på Skansen har fått se videoklipp från inspelningen i förväg – och det ledde till starka känslor.

– Usch, jag har nästan fällt en tår för det var inte helt lätt att gå upp däruppe. Det kan jag säga, säger Sanna Nielsen.

”Stjärnorna på slottet” sänds lördag 27 januari klockan 20.00 i SVT1 och SVT Play.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev