STORT GRATTIS: Martin Järborg fyller 45 år – och firar stort mäktigt jubileum på TV4

Martin Järborg är ett välbekant ansikte i TV4 och som programledare för Nyhetsmorgon har han kommit att bli folkkär med svenska folket.

I år har Martin haft TV4 som arbetsgivare i hela 20 år!

På lördagen fyller stjärnan dessutom 45 år – och Nöjeslivet har den äran att gratulera!

Martin Järborg är en av de många älskade programledarna i TV4:s Nyhetsmorgon där han oftast leder programmet tillsammans med Maria Forsblom.

Det var år 2020 som Martin började på Nyhetsmorgon, efter att ha tagit över facklan av Jesper Börjesson. Snabbt fann Martin sin plats och sedan fyra år tillbaka är han en given medarbetare på morgonprogrammet.

Men det var aldrig självklart att Martin Järborg, som är barnbarn till journalisten Bo Järborg, skulle hamna där han hamnade.

Internationella uppväxten

Martin växte upp i en diplomatfamilj och flyttade omkring en del under uppväxten. Som barn bodde han i New York, Islamabad, Warszawa och London.

När han blev äldre så gick han i sin fars fotspår och började studera på juristlinjen. Men efter ett tag upptäckte Martin att studiedisciplinen inte riktigt fanns där. Han valde då istället att börja studera journalistik, trots att farfar Bo varnat honom för att bli journalist då han själv inte tyckte att det var ett bra yrke.

– Jag började på Radiosporten som praktikant 2002, och han tyckte det var kul att jag var på Sveriges Radio, även om han inte brydde sig så mycket om sport, har Martin Järborg tidigare berättat i en intervju med Expressen.

20 år på TV4

Det skulle inte dröja länge förens Martin hittade sin väg in på TV4. Enligt hans LinkedIn-sida så började han på kanalen i september 2004 – han firar alltså 20 årsjubileum i år.

Till en början så var det som sportjournalist Martin hittade sin roll.

– Jag var sportjournalist första femton åren, och trodde att jag alltid skulle vara det. Men sen nådde jag en punkt där på vårvintern 2016, då jag kände att jag inte brydde mig lika mycket längre. Det var varken roligt eller bra för tittarna eller redaktionen, så då bad jag om att få komma till Nyheterna, säger Järborg till Expressen.

Efter åren på sporten så började Martin Järborg arbeta som redaktör för TV4-nyheterna. I början av 2020 så klev han in och blev programledare i Nyhetsmorgons fasta ensemble.

Vilken resa du har gjort Martin! Stort grattis på födelsedagen och grattis även till dina 20 år på kanalen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev