Sven-Erik får alla att vilja ta fram skämskudden med sitt beteende – men en sak han gör ger mig hopp

Sven-Erik Sjögren är en av deltagarna i Hotell Romantik som under denna säsong har stuckit ut en del.

Hans klumpiga sätt att uttrycka sig och sin utseendefixering har varit återkommande och minst sagt ocharmig.

Men efter det senaste avsnittet så tycks det finnas hopp för Sven-Erik.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Hotell Romantik har verkligen blivit ett fint inslag i söndagskvällarnas tv-tablå.

Det är så härligt att se alla dessa modiga individer som kastar sig ut i sin jakt på kärlek.

Jag tycker också att det finns en helt annan dimension i programmet i jämförelse med andra dejtingprogram. I Hotell Romantik är deltagarna 65+ och så fulla av livserfarenhet.

Hotell Romantik
Foto: Janne Danielsson/SVT

Samtliga utav deltagarna har ett stort bagage i ryggen och många har barn sedan innan och är antingen frånskilda eller änkor/änklingar.

Och det är just det där som skiljer det här dejtingprogrammet från andra. Här behöver inte deltagarna tänka på att träffa någon som de kan skaffa barn med och starta ett nytt liv tillsammans med – allt sånt är redan avklarat.

Jag tror att det är mycket just på grund av det som stämningen bland de sökande i Hotell Romantik blir så mycket mer avslappnad och härlig. Här råder ingen stress över att hitta den rätte och det finns ingen prestige, åtminstone inte bland de flesta.

Någon som dock tycks bry sig om prestigen en del är Sven-Erik Sjögren, 72. I tidigare avsnitt har vi fått höra honom raljera en del över kroppshets och uttryckt sig klumpigt framför de andra männen som inte är lika fåfänga.

– Det är väl klart att jag vill hålla mig slank och fin hela livet. Det är bestämt utan tvivel. Jag är livrädd för att få en kulmage, det kan jag erkänna med en gång. Jag är fullkomligt livrädd, har han sagt i tidigare avsnitt, helt utan respekt för att alla som satt i salongen har helt olika kroppstyper.

Rivalernas kamp om Åsa

I kvällens program så fick vi se när programledarna Erik Ekstrand och Kristina “Keyyo” Petrushina bjöd in de kärlekstörstande seniorerna på ”melon-basket” i poolen.

Två par fick mötas mot varandra. När det blev dags gör Sven-Erik och Åsa att möta Atle och Anna så tycktes det som att viss rivalitet uppstod mellan de båda männen. Det har nämligen båda två ögonen på Åsa.

Hotell Romantik
Foto: SVT

I en synk efter matchen så uttryckte sig Sven-Erik återigen lite klumpigt om Atle.

– Han hade ju redan meloner med sig på magen så jag tänkte – hur ska jag kunna ta två meloner från honom.

Han fortsatte:

– Om ni vill få igång en liten tävling mellan mig och Atle så får vi väl brottas om det. Han får väl gå ner en 75 kilo i vikt så är vi i samma viktklass, det är väl inte mer med det.

Sven-Erik, Hotell Romantik
Foto: SVT

Sven-Eriks plötsliga vändning

Men jag måste ändå säga att Sven-Erik överraskade positivt i slutet av programmet. När det blev dags för männen i gruppen att bjuda upp damerna på dans under kvällen så sprang Atle genast fram för att sno en dans av Åsa.

Sven-Erik visade då upp en riktigt gentlemannamässig attityd.

– Är det så att jag märker att Atle är efter henne så fine för mig, då drar jag mig ur litegrann och bidar min tid, säger Sven-Erik i en synk.

Vad tyckte ni om kvällens avsnitt av Hotell Romantik? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev