Foto: TV4/Facebook

Sven Melanders gripande ord om kampen mot cancern – efter stora stödet från svenska folket

Sven Melander berättade om sin cancer – och möttes av kärlek och stöd från svenska folket.
Nu tackar den folkkäre skådespelaren för de värmande orden.
– Har man humor och lite självdistans så tror jag livet blir mycket, mycket lättare att leva, och framför allt i den här situationen jag är i nu, det vill säga att man drabbas av en allvarlig sjukdom, säger Sven Melander i TV4.

Det var i början av november som den folkkäre skådespelaren, komikern och journalisten Sven Melander, 74, valde att berätta att han drabbats av cancer igen.

Ungefär ett år dessförinnan hade Melander blivit friskförklarad från en annan cancer.

– Men nu står jag här igen och då är jag väldigt ledsen att behöva meddela att nu har jag drabbats av cancer igen, sa Melander då i ett klipp på Facebook.

Sven Melander berättade att han drabbats av en annan typ av cancer.

– Det är som de säger: ombyte förnöjer. Men som sagt det är bara att kämpa på.

Han avslutade klippet med att lova att han snart skulle återvända igen.

På måndagen medverkar den populäre skådespelaren och journalisten i TV4:s gala ”Tillsammans mot cancer”, som leds av Anna Brolin och Arantxa Alvarez.

Melander berättar i programmet om det fantastiska stöd han möttes av efter att videoklippet publicerades i början av november.

LÄS MER: Kikki Danielssons gripande ord till Sven Melander

Tusentals människor har hört av sig på olika sätt i sociala medier det senaste dygnet – för att visa sitt stöd till den folkkäre tv-profilen.

– Jag gick ju ut på Facebook och talade om det här, och jag har ju fått ett fantastiskt gensvar. ”Kämpa på, vad kul, vad bra med nån som talar om det här med lite humor” och så vidare, och det är ju långt över 6 000 reaktioner, säger Sven Melander i TV4:s gala ”Tillsammans mot cancer” som sänds på måndagskvällen.

Sven Melander. Foto: TV4/Facebook

Han fortsätter:

– Och folk tror jag uppskattar det kanske att någon pratar om det här på ett sätt som gör att det är greppbart.

Sven Melander har fått svenska folket att skratta i flera decennier. Han har hyllats för flera av sina humoristiska tolkningar på vita duken – kanske framför allt som ”Berra” i klassikern Sällskapsresan. Men även i olika tv-sammanhang har han fått tittarna att dra på smilbanden i produktioner som Nöjesmassakern, Tack för kaffet eller Snacka om nyheter.

– Humorn är ju naturligtvis en stor del av mitt liv, jag har ju försökt mig på humor under många, många år. Har man humor och lite självdistans så tror jag livet blir mycket, mycket lättare att leva, och framför allt i den här situationen jag är i nu, det vill säga att man drabbas av en allvarlig sjukdom, säger Sven Melander.

Galan ”Tillsammans mot cancer” sänds måndag klockan 20 i TV4.

Så starkt av dig att berätta, Sven. Vi visar vårt stöd till dig och alla andra som drabbats av denna hemska sjukdom.