”Sveriges mästerkock”-profilens mardröm bakom kulisserna – nu berättar Mischa Billing

”Sveriges mästerkock”-profilen Mischa Billing har prisats för sin unika näsa.

Nu berättar hon om oron bakom kulisserna på tv-programmet.

– Då skulle min karriär vara över och då måste jag hitta på något annat, säger hon till Kvällsposten.

Mischa Billing, 54, är tillbaka i juryn hos TV4:s populära veckounderhållning ”Sveriges mästerkock” – programmet där landets främsta amatörkock ska koras för 11:e gången.

Tillsammans med kollegan Markus Aujalay utgör hon en trygg duo i juryarbetet – efter att profilerade Leif Mannerström tackat för sig och lämnat showen efter tio års tid. Billing och Aujalay får i den här omgången i stället sällskap av Kocklandslagsprofilen Tom Sjöstedt.

LÄS MER: Sanningen bakom Leif Mannerströms oväntade comeback – efter avhoppet

Den nya trion i ”Sveriges mästerkock”. Foto: TV4

Matdramat avgörs på onsdagar och torsdagar klockan 20 i TV4. Den rådande coronapandemin påverkade som så mycket annat, även inspelningarna av ”Sveriges mästerkock”.

– Det blev en modifierad tävling. Dessutom testades vi flera gånger under inspelningarna. Det hade så klart inneburit en katastrof om smittan slagit rot i produktionen, säger Mischa Billing till Kvällsposten.

”Jag träffar inte så mycket folk”

Bild från förra säsongens ”Sveriges mästerkock” – Markus Aujalay och Mischa Billing är de enda domarna som är kvar i programmet sen dess. Leif Mannerström har i år ersatts av Kocklandslagsprofilen Tom Sjöstedt.

Den Lundfödda sommeliern, som också är lektor i måltidskunskap, förklarar att hon varit ytterst försiktig under pandemin.

– Jag har som andra nästan satt mig i karantän. Jag träffar inte så mycket folk och väljer udda tider när jag måste handla.

LÄS MER: Tittarnas kritik mot ”Sveriges mästerkock”-premiären

Hennes näsa är vida omtalad och finns faktiskt avbildad i Hasse Alfredsons Akademiska Föreningens Nasoteket i Lund. Anledningen? Hennes fantastiska luktsinne. Den har till och med blivit prisad som ”årets näsa”!

Mischa Billings fruktan: ”Det skulle vara jättetufft för mig”

Därför fruktar Mischa förstås ett otäckt symptom som coronaviruset medför – förlust lukt- och smaksinnet. Någonting som bland annat tv-profilen Steffo Törnquist berättat att han drabbades av då han insjuknade i covid-19.

– Jag har läst om personer som mist både doft och smak efter att ha varit sjuka. Det skulle vara jättetufft för mig. Då skulle min karriär vara över och då måste jag hitta på något annat, säger Mischa Billing till Kvällsposten.

Foto: Karolina Henke / TV4

Vad tycker du om årets säsong av ”Sveriges mästerkock”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!