Foto: SVT

SVT-profilen om bråken i ”Trädgårdstider” – berättar nu efter tittarnas starka reaktioner

De munhuggs om husmors- och trädgårdsknep inför miljontals tv-tittare.

Nu berättar programledaren Pernilla Månsson Colt om profilernas relation till varandra i SVT:s ”Trädgårdstider.

– Jag förstår att tittarna har åsikter – men vi älskar det och det är med glimten i ögat, säger hon till Expressen.

På tisdagen är det åter dags för ett nytt avsnitt av ”Trädgårdstider”. Livsstilsprogrammet lockar miljonpublik – och återfinns ofta i toppen på listan över svenska folkets mest sedda tv-program varje vecka.

Pressfoto: Max Tellving /SVT

Efter alla år tillsammans berättar nu Pernilla Månsson Colt för Expressen varför profilerna då och då munhuggs med varandra i programmet.

Pernilla Månsson Colt opererades

Tisdagens avsnitt spelades in förra året, och under den föregående helgen berättade den i ”Trädgårdstider” så omtyckta programledaren Pernilla Månsson Colt att hon gått igenom en operation efter en krånglande rygg.

”Sjukt konstigt att bli opererad för en rygg när Corona härjar i landet. Men det har gått bra, har fått tillbaka känseln i vänster ben och är faktiskt enormt sugen på att träna med gåstolen..!”, skrev Pernilla Månsson Colt då på Instagram där tusentals tittare och vänner ville skicka krya-hälsningar till henne.

”Krya på dej! Älskar Trädgårdstider! Bästa programmet och bästa programledarna!”, skrev en tittare i en kommentar till Pernillas inlägg.

”Håller med! Dessutom överraskar dom med att alltid höja ribban för varje år!”, skrev en annan tittare.

”En metod för att visa…”

På tisdagen visas återigen ett avsnitt av tittarnas favoritträdgårdsprogram i ettan. Pernilla Månsson Colt guidar som vanligt tittarna i det förinspelade programmet som hon sänt i rutan ända sen 2010 tillsammans med kocken Tareq Taylor och trädgårdsexperten John Taylor. I fem år har också den tidigare modellen Malin Persson varit en av programledarna och kommit med massor av spännande inredningstips.

Men även om stämningen mellan vännerna och programledarprofilerna är hjärtlig, så har tittare genom åren uppmärksammat att de ofta inte alls är överens. En bild som Månsson Colt känner igen.

Pressfoto: Max Tellving /SVT

– Det gnabbas mycket i rutan. En del älskar det och andra förstår inte vad vi håller på med. Från början var det en metod för att visa att det finns alltid olika sidor och sätt att göra saker på. Vad vi inte ville göra var ett pekpinneprogram: ”Så här ska man göra”. Då blev det smågrälande om vilken metod som var bäst, och sen har det där fortsatt, säger Pernilla Månsson Colt till Expressen.

Hon förklarade i samma intervju att hon är helt okej med det.

– Jag förstår att tittarna har åsikter – men vi älskar det och det är med glimten i ögat. John får vara på mig hur mycket han vill, säger hon.

I tisdagens program – det näst sista för säsongen – kommer bland annat Tareq Taylors otäcka olycka upp. Det var i slutet på förra sommaren som hela landet höll andan efter att Tareq brutit nacken. Han blev stelopererad.

– Det var nära ögat om man säger så. Jag är lyckligt lottad som kan stå här utan men, sade Tareq i en intervju med Newsner för några månader sedan.

Ett halvår efter olyckan berättade han att han fortfarande kan ha känningar efter den.

– Jag har inga bekymmer av det. Jag kan känna av det stundtals, om det stöter och vickar mycket eller om jag råkar springa in i en vägg eller någonting annat kan jag känna att någonting inne i nacken är ömtåligare än tidigare. Men annars har jag inget som bekymrar mig, sade Tareq Taylor då, till Newsner.

Så här skriver SVT i sin tablåtext inför visningen av tisdagens program:

”En helt vanlig dag ringer telefonen – kocken Tareq Taylor har råkat ut för en allvarlig olycka. Trots oron för sin vän lyckas gänget få en del gjort på gården. Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästare John Taylor gör en sensommarrensning i blomsterrabatterna. Inredaren Malin Persson gör favoritteer av örterna i trädgården och utsätter John och Pernilla för ett blindtest – är köpeteet godare än det hemgjorda?”.

Hela gänget i populära programmet ”Trädgårdstider”. Foto: SVT

Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar gänget i ”Trädgårdstider”!