Foto: Ulrika Midunger & Janne Danielsson/SVT

Tareq Taylors framtidsbeslut om Stjärnorna på slottet – efter alla år som köksmästare: ”Jag är inte riktigt…”

Han kliver in som köksmästare för fjärde året i rad.
Tareq Taylor har blivit en veteran i ”Stjärnorna på slottet”.
Nu berättar den folkkäre tv-kocken varför han inte vill kliva in som deltagare i SVT:s långkörare.

För 16:e säsongen i ordningen är det på nyårsdagen dags för SVT:s långkörare ”Stjärnorna på slottet” att ha premiär.

Den här gången är det komikern och skådespelaren Per Andersson, ståupp-komikern Marika Carlsson, skådespelaren Grynet Molvig, journalisten och författaren David Lagercrantz och artisten Carola Häggkvist som utgör årets medverkande.

Foto: Janne Danielsson/SVT

– Med årets mix av stjärnor på slottet kan vad som helst hända. Det går inte ens att gissa vad som kommer att ske med de starka personligheter som Carola, David, Per, Grynet och Marika. Jag tror det här blir en magisk säsong som man inte vill missa, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger.

Den störste veteranen i programmet återfinns dock i köket. Den folkkäre tv-kocken och julvärden Tareq Taylor, bland annat även känd från ”Tareqs matresa” och ”Trädgårdstider”, sätter tillsammans med de fem stjärnorna sätter ihop måltiderna under programserien.

För Tareq Taylor är det fjärde säsongen som köksmästare på slottet. Till den nuvarande säsongens inspelningar återvände produktionen till Bäckaskog slott, nordost om Kristianstad, för tredje gången. Tidigare har SVT-programserien producerats där åren 2012 och 2013. Därmed blev det också ett nytt kök för Taylor att lära känna under serien.

Tareq Taylors svar om framtiden i Stjärnorna på slottet

Efter ett succéår 2021 där Tareq bland annat utsetts till årets tv-personlighet på tv-branschens egen gala Kristallen – och alltså även var hela svenska folkets julvärd i SVT på julafton, kanske det är läge för honom själv att medverka som ”stjärna” på slottet framöver?

– Det tror jag inte, säger Tareq Taylor till Nöjeslivet och skrattar.

Foto: Ulrika Midunger/SVT

– Jag är kocken. ”Stjärnorna på slottet” är till för stjärnorna, inte för kockarna.

Där tror jag ändå att många tittare skulle säga att du passar bra in?

– Nu är du alldeles för snäll för mig. De som är där är författare och skådespelare. Jag är inte riktigt i samma division.

”Stjärnorna på slottet” sänds på nyårsdagen klockan 21.30 i SVT1. Därefter sänds programmet på lördagar klockan 20 i SVT1.

Tareq Taylor utsågs till 2021 års julvärd i SVT. Foto: Janne Danielsson/SVT

Skulle ni vilja se Tareq Taylor som deltagare i ”Stjärnorna på slottet” i framtiden? Skriv gärna en kommentar!