Tittarna älskar Dogge för vad han gjorde i ”Så mycket bättre” – hyllas efter rörande historien om frun

Säsongens tredje avsnitt av ”Så mycket bättre” sändes på TV4 under lördagskvällen.

Frågar man Nöjeslivets läsare fanns det en artist som stack ut lite extra under programmet – för att han var så öppen och ärlig om sin bakgrund.

Dogge verkar vara en underbar människa som har tagit sig framåt fast han har haft många motgångar i livet”, skriver en person.

Säsong 14 av TV4:s succéprogram ”Så mycket bättre” är nu i full gång. Under lördagskvällen sändes det tredje avsnittet.

Alla de artister som varit med i de två första avsnitten hade stannat kvar på Grå Gåsen i Burgsvik, Gotland, där programmet spelas in – det var bara ett nytillskott som gjorde entré.

Läs mer: Lasse Holms markering i ”Så mycket bättre” – får nog av Dogges beteende i kulisserna: ”Inte bra”

Lasse Holm, Peg Parnevik, Jonathan Johansson, Ellen Krauss, Mapei, Dogge Doggelito och Eagle-Eye Cherry fick alla stifta bekantskap med den danska rocksångerskan Sanne Salomonsen.

Så mycket bättre
Artisterna samlas för lunch i ”Så mycket bättre”. Foto: TV4/Cmore

Spelade de andra ett spratt

Det var dock en person som kände henne sedan tidigare. Lasse Holm hade valt att spela de andra deltagarna ett spratt, och frågade Sanne om hon kunde hjälpa till.

– Vi ska låtsas att du inte förstår svenska och att du pratar mycket syddanska, så jävligt svårt att förstå, sa Lasse till Sanne i telefon redan innan hon kom.

Hon var snabbt med på noterna.

– Hörrni, Sanne Salomonsen kommer idag. The Rock queen from Denmark is arriving. Hon är en underbar person. Men Sanne har en väldigt grov dansk dialekt. Jag försökte snacka engelska under Diggilooturnén förra året, men det gillar hon inte. Så när ni pratar med henne, snacka lite långsam svenska. Jag brukade göra det, sa han sedan till de andra artisterna, som genast kände sig lite obekväma.

Särskilt Ellen Krauss tyckte det var jobbigt att inte kunna förstå eller kommunicera med Sanne när hon anlände. Men vid lunchen avslöjades det att det hela var ett skämt.

Dogges krasch efter hustruns död

En annan stark händelse från programmet som väckt reaktioner hos många var när rap- och hiphopartisten Douglas Leon, eller Dogge Doggelito som han är mer känd som, berättade en tragisk historia om när hans fru dog väldigt ung på grund av lungcancer.

Efter en spelning med bandet The Latin Kings 2004 nämnde hans hustru Leonida plötsligt att hon bara hade tre månader kvar att leva. Vid tillfället var parets dotter Bianca bara två och ett halvt år gammal.

– Efter en spelning fick jag åka till sjukhuset, vi skulle säga hej då med min dotter. Det var så galet alltså, berättade Dogge och fortsatte:

– Jag var själv ganska ung, jag var 28 år. Jag kunde inte förstå hur livet bara kan försvinna. Jag blev så deprimerad och ledsen, jag drog ut alla jack, drog ned persiennerna och ville inte ha kontakt med någon. Min familj, min mamma, Latin Kings. Jag orkade inte. Det tog lång tid att acceptera det som hade hänt.

Vändningen kom när han en dag körde sin dotter till förskolan. Han hade då gråtit i bilen varje dag sedan fruns död. Plötsligt yttrade dottern Bianca orden: ”Pappa, först är man ledsen och sedan blir man glad”.

Då insåg Dogge att han var tvungen att fortsätta vara stark och leva för sin dotters skull.

Dogge Doggelito i Så mycket bättre
Dogge berättar om sin fru Leonidas död. Foto: TV4/Cmore

Hyllningarna till Dogge

Dogges tragiska historia var verkligen gripande och många av Nöjeslivets läsare har skrivit om det hela i kommentarsfältet på Facebook.

Folk är generellt överens om att det var ett väldigt bra avsnitt av ”Så mycket bättre”. Men det fanns även en given favorit hos folket efter lördagens program.

Doggelito är bäst”, skriver en tittare kort och gott.

Dogge verkar vara en underbar människa som har tagit sig framåt fast han har haft många motgångar i livet”, uttrycker en annan.

Jättebra program, tufft att öppna sig för alla TV-tittare”, konstaterar en tredje. 

Dogge är den mest underhållande och med en många gånger tung men intressant historia. En härlig människa och fantastisk familjefar”, skriver någon.

När Dogge berättade sin story då blev jag väldigt rörd och tårögd. Den har jag aldrig hört förut om hans förlust i så unga år. Så tufft. All kärlek till er, Dogge”, skriver en person.

Många fler skrev att Dogge är deras favorit och att han växer i deras ögon.

All kärlek till dig Dogge, du gjorde det verkligen otroligt bra i programmet. Modigt att du vågade prata om din svåraste tid i livet – du är så himla fantastisk.

Tack alla artister för ett nytt härligt avsnitt av ”Så mycket bättre”.