Tittarna rasar mot Sebastian von Sivers – här är anledningen

Sebastian von Sivers Haage fick, till mångas förvåning, axla jobbet som Tilde de Paulas nya parhäst i Nyhetsmorgon när Peter Jihde lämnade kanalen och programmet i våras.

Sedan premiären i april har de flesta dock varit eniga om att Sebastian von Sivers har skött uppgiften galant – och han har fått ta emot många hyllningar för programledarrollen. Men en händelse i tisdagens sändning av Nyhetsmorgon, har nu dragit igång en kritikstorm mot tv-profilen.

”Väldigt omoget för en programledare”, kommenterar bland annat en tittare.

Under tisdagens Nyhetsmorgon i TV4 var det programledarduon Sebastian von Sivers och Elisabet Frerot som guidade tv-tittarna genom aktuella nyhetshändelser. Stort fokus låg naturligtvis på riksdagsvalet, men även trädgårdar och familjesituationer. Och så springmask – en tarmparasit som väntas ha ett rekordår bland barn i år.

För att reda ut springmask, och behandlingar av problemet, så hade doktor Mikael bjudits in till studion. Men Sebastians agerande när det allvarliga ämnet kom på tal, fick snart många tittare att ilskna till.

När läkaren berättade om tarmparasiten, och visade bilder, så kunde Sebastian nämligen inte hålla sig för skratt. Istället bubblade han av fnitter, vilket man också kan se via Nyhetsmorgons Instagram Stories.

sebastian von sivers haage, nyhetsmorgon
Foto: Nyhetsmorgon/Instagram Stories

Efter programmet har många tittare vänt sig till kanalens sociala medier och kritiserat programledarens beteende, som de menar är oseriöst och respektlöst.

”Tycker det är oprofessionellt av Sebastian att stå och skratta när det pratas om Springmask. För en förälder som befinner sig i situationen med flera barn är det inte ett dugg roligt”, skriver en användare på Nyhetsmorgons Facebook-sida och får medhåll av en annan som skriver: ”Han skrattar dessutom gång på gång så fort ordet nämns. Precis som ett litet barn. Väldigt omoget för en programledare.”

Även på Nyhetsmorgons Instagram har flera tittare vädrat sitt missnöje. ”Så dåligt att stå och skratta åt bilder på springmask, vad är det som är roligt. Uppför er, tänk på dom som lider av detta”, skriver en användare bland annat. En annan skriver: ”Håller med. Det är inget att skratta åt!! Många småbarnsföräldrar har/får panik inför detta! För att inte tala om barnen!!!”