Tv-tittarna hyllar ’Det sitter i väggarna’ – och protesterar mot SVT:s beslut: ”Bästa programmet”

SVT-programmet ”Det sitter i väggarna” gör stor succé.

Men efter beslutet att programmet kommer att pausas efter säsongen protesterar många tv-tittare.

”Hoppas SVT tänker om!”, skriver en läsare till Nöjeslivet.

Över en miljon tittare följde ”Det sitter i väggarna” förra veckan – vilket ledde till att SVT-programmet var det femte mest sedda i hela Sverige. Bara jättar som ”Doobidoo”, ”Skavlan” och ”Bonde söker fru” var före, liksom populära infotainment-showen ”Fråga Lund”.

Foto: SVT

Programledare är ”Antikrundan”-profilen Rickard Thunér och byggnadsantikvarien Erika Åberg – som nyligen fick ta emot ett prestigefyllt pris.

På måndagen sändes det näst sista avsnittet för säsongen – och för gott.

SVT har nämligen sedan tidigare aviserat att det inte kommer att bli några nya inspelningar för den populära programserien framöver, vilket Nöjeslivet tidigare berättat.

LÄS MER: SVT:s besked – därför läggs ”Det sitter i väggarna” ner trots succén

Efter måndagens program där nyfikna husägare fick lära känna sitt hem och dess förflutna lite bättre – har hundratals tv-tittare hört av sig till Nöjeslivet.

Många passar på att hylla ”Det sitter i väggarna” – det är tydligt att SVT har hittat ett vinnande koncept! Samtidigt vill tittarna också framföra kritik mot kanalens beslut att inte fortsätta med serien.

”Ett fantastiskt bra program. Ni är båda såå bra. Kan inte förstå varför det skall läggas ner. Det får visst inte finnas intressanta program som folk tycker om”, skriver en tittare i en kommentar till Nöjeslivets Facebook-sida.

Och den tittaren är inte ensam om den åsikten. Historia är återkommande i tittarnas hyllningar – det är någonting som verkligen faller dem i smaken.

Foto: SVT

”Ett så fantastiskt program, med gamla tekniker och renoveringsobjekt. Roligt med historiken. Erika är så otroligt duktig och så roligt att få se henne arbeta, så mångkunnig inom sitt område. Vad trist att SVT lägger ner ett så fint program, hoppas på att de får återkomma igen”, skriver en tv-tittare som får medhåll av många andra.

”Förstår inte. Är det något bra program ska det läggas ner. Fick SVT ändå mindre pengar när licensen drogs på skatten”, skriver en annan tittare.

Många menar att programmet tar upp viktiga och intressanta ämnen.

”Ett härligt program med kulturhistoria!”, skriver en tittare.

”Bästa programmet och så intressant”, skriver en annan.

Efter beslutet att pausa programmet hoppas nu många att SVT tänker om – och att det kanske kommer en ny säsong i framtiden.

”Hoppas SVT tänker om! Håller tummarna! Ett sånt underbart trevligt och inspirerade program!!”, skriver en tittare.

”Ett riktigt feel good program som definitivt måste vara kvar!”, skriver en annan.

Hyllar programledarna: ”Högsta nivån”

Programledarna Åberg och Thunér hyllas också.

”Du/ni lyfter upp byggnadsvård på högsta nivån och de som fortfarande jobbar med det. Senast en fantastisk plåtslagare och att handleda ägarna vidare. Underbart”, skriver en tittare.

”Programmet är så bra, snälla ta bort något annat istället. Vi tittar varje vecka, så spännande med olika öden och att lära sig om renovering med gammal teknik”, skriver en annan.

Andra menar att det är positivt att public service-bolaget visar upp hela Sverige via programmet.

”För en gångs skull så är det ett program som utspelar sig utanför Stockholm”, skriver en tittare.

”Äntligen ett riktigt bra program från SVT, belöningen blir att det läggs ner, mer än bara synd, det är bedrövligt”, skriver en annan tittare.

I husets sal har det vackra målade taket fått en vattenskada. Det sägs att en skurhink välte på ovanvåningen och nu får familjen hjälp att restaurera takmålningen av byggnadsantikvarie Erika Åberg. Foto: SVT

Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar ”Det sitter i väggarna”!