Foto: SVT/TT

Tv-veteranen går till hård attack mot Carina Bergfeldt i På spåret: ”Pinsamt”

Efter tunga starten i ”På spåret”.
Här skickar tv-veteranen en rejäl känga till Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson.

(OBS! I texten nedan avslöjas vilket lag som vann premiären av ”På spåret”. Inga ledtrådar eller frågor ur programmet beskrivs.)

På fredagen var det äntligen dags för en av svensk tv:s verkliga långkörare. Då hade nämligen omåttligt populära frågesporten ”På spåret” säsongspremiär i SVT1.

Programmet går nu in på sin 32:a säsong (!) och i första avsnittet hade programledarna Kristian Luuk och b som vanligt sällskap av två kändislag. I den ena tågburen satt artisten Jason ”Timbuktu” Diakité och New York-krögaren Marcus Samuelsson. De ställdes mot journalistlaget i form av SVT-profilen Carina Bergfeldt och TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson.

Marcus Oscarsson om samarbetet med Carina Bergfeldt

STOCKHOLM 2020-11-20 Journalisten Carina Bergfeldt är nästa år aktuell med talkshowen ”Carina Bergfeldt” i SVT. Foto: Staffan Löwstedt / SvD / TT

Oscarsson gjorde en intervju med egna kanalen inför ”På spåret”-premiären – och berättade då om sin stora fascination för programmet.

– Det var en upplevelse. Man har ju sett det här sen man var liten, så det är klart att det kanske kändes lite overkligt. Det får jag ändå säga, säger Oscarsson i TV4:s Nyhetsmorgon.

Han hade aldrig tidigare träffat Bergfeldt – som på SVT gjort sig känd som ett namn via sin egna talkshow men också som profilerad utrikeskorrespondent i USA under flera års tid.

Foto: SVT

– Ja, det var jättekul. Inte minst tack vare att jag gjort det här med Carina Bergfeldt, en person som jag faktiskt aldrig hade träffat tidigare. Men hon var lika rolig och fartfylld som jag hade förväntat mig. Vi hade jättekul tillsammans, säger Oscarsson i Nyhetsmorgon.

Som också gjort sig känd för sina kunskaper om USA i allmänhet och amerikanska val i synnerhet, i samband med bland annat presidentvalet. Oscarsson har ju många gånger kommenterat även amerikansk politik i TV4.

– Det luriga med det här är att lika rolig och trevlig som hon är, lika exakt är hon ju som mig när det kommer till kompetensprofilen. Vi har ju fokus på politik och framför allt amerikansk politik. Så jag hoppas det bara blir frågor nu om amerikanska presidenter, säger han.

Föll tungt i ”På spåret”-premiären

Foto: SVT

Men i sin ”På spåret”-debut nådde de båda tv-profilerna inte riktigt hela vägen. I stället var det Timbuktu och Samuelsson som tog hem matchen med ganska klara siffror.

Bergfeldt var dock inte alltför nedslagen efteråt.

Foto: SVT

På Instagram skriver hon:

– Ja, vi fick ju storstryk. Men vi hade himla, himla roligt där inne i buren, Marcus Oscarsson och jag. Hoppas att ni hade det som tittade också, och dundergrattis till Jason Diakité och Marcus Samuelsson.

Samtidigt möts nu duon av kritik från en riktig veteran i tv-sammanhang. Det är SVT:s tidigare profilerade inrikespolitiske kommentator och debattledare, journalisten K-G Bergström som på Twitter skickar en känga i riktning till sina branschkollegor.

K-G i rutan. Foto: SVT/Youtube

– Pinsamt dålig allmänbildning av Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson i På Spåret.Utklassades av Marcus Samuelsson och Jason Diakit’e, skriver K-G Bergström som efter sin karriär på SVT värvades till Expressen.

Bergfeldt och Oscarsson får dock chans till revansch direkt. Kommande fredag möter Carina och Marcus nämligen de humoristiska radioprofilerna Dilan Apak och Moa Lundqvist, som är tillbaka i ”På spåret”.

Det programmet sänds som vanligt på fredag klockan 20 i SVT1.

Foto: SVT

Vad tycker du om årets premiär av ”På spåret”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!

Här nedan kan man se ett humoristiskt klipp från SVT i samband med att K-G slutade på kanalen: