TV4 fick ingripa akut – efter upptäckten om misskötsel av djur på Farmen

Deltagarna i Farmen åkte på en avhyvling efter att det upptäcktes att de slarvat med djurskötseln.
– När djuren inte får den skötsel de behöver blir jag lite irriterad, eller jag blir väldigt irriterad faktiskt, säger deltagaren Robert Lundström i tisdagens avsnitt.

Under tisdagens avsnitt av Farmen kunde tittarna se hur Robert Lundström och Dee Omar besökte hästarna i hagen, men under visiten gjorde de en skrämmande upptäckt. En av hästarna hade fått stå med sitt metallbett hela natten, vilket bara ska användas när hästen rids då det används för att styra med.
– Hur fan kan man glömma att ta av det här? Hon har stått här sedan i går, säger Robert Lundström till Dee Omar i avsnittet.

Foto: TV4

Fick ordentlig tillsägelse

Händelsen har betraktats som allvarlig, då man ser seriöst på skötseln av djuren på gården. När Expressen kontaktar TV4:s presstalesperson Anders Edholm om ärendet säger han att deltagarna fått kritik för misstaget.
– Djuren är de viktigaste deltagarna på Farmen och jag vet att det inte kompromissas med att hålla efter djuren. Deltagarna fick en ordentlig tillsägelse efteråt.

Foto: TV4

Så här får det inte gå till! Det är viktigt att det här uppmärksammas så att djurskötsel tas på allvar. Dela gärna om du håller med.