TV4-profilen Birgitta Rasmusson stoppas från ”Hela Sverige bakar”

Birgitta Rasmusson stoppas från ”Hela Sverige bakar”.

Tv-profilen får inte vara med på nya inspelningarna – efter alla år som uppskattad domare i programmet.

– Jag känner mig vilsen och har tråkigt helt enkelt, men jag förstår, säger hon till P4 Väst.

Under åtta säsonger av tv-programmet ”Hela Sverige bakar” har Birgitta Rasmusson förgyllt underhållningsprogrammet med sina insiktsfulla kommentarer och varma leende.

Men till kommande säsong blir det inte så, rapporterar P4 Väst.

STOCKHOLM 20190821 Grattisporträtt på kokboksförfattaren och programledaren Birgitta Rasmusson som fyllde 80 år i september 2019. Foto: Karin Wesslén / TT

Eftersom Rasmusson har fyllt 80 år tillhör hon en av riskgrupperna för coronaviruset, och då vill inte TV4 beordra ut henne på inspelningsplats.

– Jag har suttit i karantän i sex veckor för att hålla mig borta från allt, men nu har man kommit fram till att en äldre figur som jag vågar man inte utsätta för det här. Så det blir inget juryarbete för mig i år, säger hon till P4 Väst.

Därför stoppas Birgitta Rasmusson från Hela Sverige bakar

Rasmusson säger att hon har förståelse för beslutet, men att det känns tråkigt.

– Jag tror att det naturligtvis är rätt att tänka såhär. Men samtidigt känner jag mig snuvad på konfekten. Jag känner mig vilsen och har tråkigt helt enkelt, men jag förstår, säger hon.

Bakprofilen och författaren bor utanför Ljungskile i Västsverige, och avslöjar samtidigt att hon förmodligen kommer att dyka upp i programmet ändå på ett eller annat sätt.

– Ja, det är ju så att småkakor är min specialitet överhuvudtaget. Jag tror att när programmet kommer spelas in, om det nu blir några inspelningar, så har de tänkt sig att jag ska kunna vara med på ett hörn med någon liten hälsning. Det ska då spelas in en liten snutt med mig. Då var det inte tal om att jag skulle komma till Stockholm, utan då kommer de ner till mig och vi ska göra någon liten grej, säger hon.

Visst kommer vi att sakna Birgitta i ”Hela Sverige bakar”? Skriv gärna en fin kommentar till henne som stöd och dela gärna vidare!