Foto: (AP Photo/Sang Tan), (AP Photo/Alastair Grant), (AP Photo/Luis Martinez, File)

Paul McCartneys exfru Heather Mills kallades ’galen’ av hans vänner – krävde miljoner av stjärnan vid skilsmässan

Sir Paul McCartney var under början av 2000-talet gift med den 26 år yngre modellen Heather Mills.

Men förhållandet kantades av kontroverser vilket till slut ledde fram till en riktigt ruggig skilsmässa.

Exfrun krävde många miljoner pund av Beatles-legenden…

Paul McCartney, 81, är en av historiens absolut största musiker.

Med Beatles blev han som ung världskänd och sedan dess har karriären bara blomstrat, samtidigt som miljonerna rullat in.

Även efter att Beatles splittrades så har Paul fortsatt både som soloartist och har även samarbetat med många andra artister.

Utanför rampljuset så var Paul McCartney tidigare gift med Linda McCartney sedan 1969. Dessvärre så gick Linda bort efter en kamp mot bröstcancer, hon somnade in i april 1998 och lämnade Paul med familjen i stor sorg och saknad.

Träffade andra hustrun Heather Mills

Paul McCartney träffade Heather Mills på en prisutdelning i London i maj 1999, drygt ett år efter Linda McCartneys död. Snabbt fick han upp ögonen för den 26-åriga modellen och beslutade sig för att senare kontakta henne. I samband med det skänkte han 150 000 pund till hennes välgörenhetsarbete.

Snabbt blev de ett par och vänner till Paul har beskrivit hur han blev helt förblindad av förälskelse i Heather. Flera vänner har dock i efterhand uttryckt att hans kärlek inte verkade särskilt besvarad av Heather och många var skeptiska till deras förhållande.

Ju mer du träffade henne, desto mer förstod du att hon var en galning”, berättade Pauls kusin, Mike Robbins, för media.

Heather Mills och Paul McCartney
Heather Mills och Paul McCartney. Foto: (AP Photo/Luis Martinez, File)

Paul köpte dyra smycken och ett eget hus till Heather. Han sparade inte på krutet för att skämma bort sin flickvän och spenderade flera hundratusen pund för att göra henne nöjd.

2001 friade han till henne och 2002 ägde bröllopet rum på Irland. Men det skulle bli ett ganska kortvarigt äktenskap. Tillsammans fick de även dottern Beatrice Mills 2003.

Efter bröllopet kom Heathers stormiga förflutna fram i media. Bland annat att hon arbetat inom sexindustrin och att hon som ung skulle ha stulit mängder av smycken från en juvelerare som hon arbetade för. Heather var även känd för att umgås med rika oljemiljardärer i London, inklusive den saudiske miljardären Adnan Khashoggi.

Svåra skilsmässan

Detta var dock inget som tycktes påverka Paul. Dock var deras äktenskap kantat av mycket osämja och bråk, med rykten om misshandel från båda parter. Heather var också bekymrad över att hennes välgörenhetsarbete överskuggades av Pauls enorma kändisskap.

Det hela slutade med att paret separerade 2006. Två år senare möttes de i skilsmässoförhandlingarna som fick enorm medial uppmärksamhet.

Heather begärde hela 125 miljoner pund av Paul. Men sex dagar senare, den 18 februari 2008, var förhandlingen avslutad. Heather fick då nöja sig med en förlikning på 24,3 miljoner pund, både i pengar och fastigheter.

Paul McCartney har senare beskrivit äktenskapet med Heather som det största misstaget i hans liv.

Heather Mills
Heather Mills. Foto: (AP Photo/Alastair Grant)

Så lever Heather Mills idag

Numera driver Heather Mills företag som specialiserar sig på vegansk mat. Enligt rapporter gifte hon sig 2021 med den 17 år yngre affärsmannen Mike Dickman. Detta är dock inget som hon gått ut med och bekräftat själv.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev