Därför tvingades Charlotta kvar i Robinson mot sin vilja – fick inte lämna för TV4: ”Grundlurade oss”

Charlotta förlorade sin duell i förra veckans öråd och var inställd på att hon skulle få lämna ”Robinson”. När Anders Lundin sedan berättade att de skulle öppna upp ”Gränslandet” igen fick hon en chock.

Hon ville åka hem där och då, men menar att TV4 tvingade kvar henne.

– Alla andra deltagare har fått ett val men vi fick inte det, vi var tvungna. Jag sa att jag inte ville åka, säger hon till Aftonbladet.

Det var i söndagens öråd som de fyra duellerna mellan de ”Robinson”-deltagare som blivit utröstade och de fyra från ”Gränslandet” ägde rum.

De som förlorade respektive duell skulle tvingas lämna tävlingen då ”Gränslandet” skulle stänga ned för säsongen.

Läs mer: Robinson-Marks vägran efter inspelningen – därför vill han inte hålla kontakten med de andra: ”Inte med”

Alexander, Fredrik, Charlotta och Simone var de som fick stryk och de var således redo att ta farväl i programmet.

Charlotta Hedlund
Charlotta Hedlund i ”Robinson”. Foto: TV4

Då plötsligt valde programledaren Anders Lundin att ge alla en chans till. Han öppnade ”Gränslandet” igen.

”Inte alls det jag ville”

Den enda som kändes genuint glad för det var Alexander.

30-åriga Charlotta Hedlund var snarare uppgiven.

– Smällen som kom när Anders säger att vi ska till ”Gränslandet” var brutal. Det var inte alls det jag ville, säger hon till Aftonbladet.

Hon var inställd på att få åka hem och sa det till produktionen. Hon hävdar att de tvingade kvar deltagarna.

– Och när de sa att ”Gränslandet” var stängt så kände jag bara att ”jag har förstört min kropp nog nu” och jag längtade jättemycket hem. När Anders sedan säger att ”vi kör på med ’Gränslandet’” då blev jag så ”vad fan, nu har de ju lurat oss”. Jag trodde att vi skulle få åka hem, säger hon.

Tappade all sin motivation

Charlotta berättar att hon hade tappat all motivation till att fortsätta. Dessutom var hennes kropp helt slutkörd. Om hon vetat att de som förlorade skulle till ”Gränslandet” i stället för hem så hade hon haft en ökad motivation att vinna duellen mot Zayera.

– Alla andra deltagare har fått ett val men vi fick inte det, vi var tvungna. Jag sa att jag inte ville åka. De sa ju att de hade tagit ned ”Gränslandet”, stängt det, allt var klart. Vi trodde att det var hem som gällde om man åkte ut. De grundlurade oss deluxe, säger hon.

TV4 har en annan bild av situationen. Programmets exekutiva producent Caroline Norrby har svarat i ett meddelande till Aftonbladet:

Alla fyra deltagare som förlorade sin duell accepterade efter förlusten att åka till Gränslandet. Robinson är ett tv-program där det ständigt sker oväntade händelser, vilket deltagarna också är medvetna om när de ställer upp i programmet”.

Vi känner med dig, Charlotta. Samtidigt har ni sökt in till ”Robinson” just för att vara med på äventyret. Då tycker jag man ska vara kvar och kämpa tills man åker ut.

Vad säger ni andra? Lämna gärna en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev