Därför hotade flera Robinson-deltagare att lämna ön – TV4:s desperata plan hindrade dem

Det är tufft att överleva på en öde ö. Det vet deltagarna i årets ”Robinson”.

Enligt Nyheter24 var flera av Lag Nord-medlemmarna nära på att ge upp och lämna programmet – tills TV4 kom med en desperat plan för att få dem att stanna.

Säsongens ”Robinson” är full av konflikter, sluga strategier, stölder, falskspel, pakter och spännande tävlingsmoment.

Precis som det ska vara med andra ord.

Läs mer: Så särbehandlades Fredrik i ”Robinson” – fick fördel av TV4: ”Höll det hemligt” 

Men kanske att det tärde lite extra på deltagarna i år. Det visar sig nämligen att flera av medlemmarna från Lag Nord var nära på att bryta tävlingen för att de helt enkelt inte orkade längre.

Lag Nord i Robinson
Lag Nord i ”Robinson”. Foto: TV4

Det var inte bara det hårda, mentala spelet som förstörde deras moral och humör. Även vädrets makter spelade ett spratt med deltagarna.

Hade det jobbigt med vädret

Lag Nord, som har haft det tungt med flera förluster i tävlingarna, hade även särskilt jobbigt med regnet som föll över Caramoan-öarna i Filippinerna.

Det påverkade givetvis stämningen i lägret. Det märks tydligt att deltagarna är rätt trötta på varandra. Så pass att vissa till och med övervägde att lämna.

När Lag Syd-medlemmen Pelle Flood gästade Nyheter24:s ”Sanning och konsekvens” avslöjade han en hel del hemligheter från årets ”Robinson” – sånt som inte tittarna får se hemma i tv-sofforna.

Han fick då frågan om deltagarna fick någonting av produktionen för att underlätta deras vistelse på öarna.

– Vi fick ju myggnät i packningen och då kände jag att, bra.. det här är ju ändå nice. Men sen… efter ett tag där i början…. så… Nord-lägret var lite gnälligare än oss, kan man säga. Så efter typ två veckor in på inspelningen så sa dom att: ”Nu är vi blöta så vi kommer att åka hem. Vi kommer att lämna”, säger Pelle.

Så räddade TV4 situationen

För egen del tyckte han att det var lite svagt.

– Jag menar… ja det här är ju ”Robinson”, men ok, säger han.

Pelle Flood Robinson
Pelle Flood i ”Robinson”. Foto: TV4

Däremot tog TV4 deltagarnas hot på allvar och i ett desperat försök att hindra dem att åka hem så fick de lov att erbjuda båda lagen varsin gåva för att de skulle få det lite torrare i lägren.

– Men då fick båda lagen en stor presenning för att kunna ha som skydd för regnet då. Men då blev jag nästan lite sur för att… ja men man ville väl att de som kände för att åka hem kunde åka hem haha, säger han.

Ja, det är mycket som försiggår bakom kulisserna på såna här stora produktioner. Mycket som man som tittare inte får reda på.

Vad tycker ni om ”Robinson”-säsongen hittills? Lämna gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev