Robinson-Cis okända hälsokamp – drabbades av cancer när hon skulle söka till programmet

Ci Lindström, 60, har varit mitt i händelsernas centrum under inledningen av nya ”Robinson”. Tanken var att hon skulle söka in till programmet redan 2020 – men då kom livet emellan.

– Då fick jag ett cancerbesked, att jag hade bröstcancer, säger hon till Hänt.

Den nya säsongen av ”Robinson” har just kommit igång med Anders Lundin, 65, som programledare för andra våren i rad.

I år spelas programmet in i Filippinerna och lagindelningen baseras på kön (männen mot kvinnorna) snarare än på ålder som i fjol.

Läs mer: Desirées sluga rävspel i Robinson – går bakom ryggen på kompisen Ci: ”Kan inte lita på mig”

En av deltagarna som synts mest under inledningen är Ci Lindström i tjejlaget. Hon är äldre än de andra kvinnorna i lägret. Hon kommer ursprungligen från Östersund, men bor nu i Danderyd.

Ci Lindström i Robinson
Ci Lindström i ”Robinson”. Foto: TV4

Hon arbetar som operativ chef och har tidigare varit med i ”Gladiatorerna” och vunnit. Hon för sig med en viss pondus men upplevs av de andra som hård och aggressiv.

Har velat vara med länge

Faktum är att Ci har planerat att söka in till ”Robinson” tidigare. Hon har alltid drömt om att vara med i programmet, men tänkte göra slag i saken 2020. Då kom någonting annat emellan.

– Då fick jag ett cancerbesked, att jag hade bröstcancer. Så då blev ju fokuset på helt andra saker. Då var det ju in på cellgifter, man tappade allt hår, planering för operation och strålning. Så hela 2021 var ju bara operationer. Jag gjorde sista operationen i december 2022 och sedan en screening. Då sa de att det inte finns något kvar, då skickade jag in min ansökan. Jag tänkte att då är det ett fönster öppet, man vet aldrig när det kommer ett recidiv, nu var det bara in med ansökan och så kom jag med, berättar hon för Hänt.

Det har varit en lång och svår resa för 60-åringen. Trots att cancern sedan en tid är borta kan man inte säga att man är helt friskförklarad förrän efter tio år.

Får dispens i ”Robinson”

Hon går således fortfarande på regelbundna kontroller och får fortfarande behandling.

– Nja, men alltså om tio år. För jag hade ju spridning i lymfkörtlarna, så jag går ju på behandling var sjätte månad. Nu har jag precis gjort en bröstrekonstruktion förra veckan för att liksom bygga tillbaka det bröstet som gick förlorat. Om åtta år är jag förhoppningsvis friskförklarad, säger hon.

Ci har fått dispens av produktionen att ha med sig sin cancermedicin som hon måste ta varje morgon. I normala fall får inte deltagarna ha med sig någon annan form av medicin eller vitaminer.

– Ja, jag käkar ju varje morgon, så jag fick mediciner varje morgon. Det är egentligen bara cancermedicinen som är godkänd av ”Robinson”. Så då kom det en sjuksköterska varje morgon och gav mig medicin, säger hon.

Vilken otroligt jobbig tid du måste ha haft. Cancer är fruktansvärt! Det är en sjukdom som ingen skulle behöva genomlida.

Hoppas du mår mycket bättre nu.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev