Foto: TV4

Tone Sekelius vinner Sveriges Mästerkock VIP 2024 – dit ska hon skänka pengarna

Under onsdagskvällen stundade finalen i ”Sveriges Mästerkock VIP” och efter en nervkittlande tävling stod vinnaren klar – Tone Sekelius.

Vinstpengarna låg på 100 000 kronor som segraren får skänka till valfri välgörenhet.

Det ska Tone göra med pengarna!

Efter åtta veckor av matlagning var det äntligen dags för årets säsong av ”Sveriges Mästerkock VIP” att avgöras.

Det var mellan Tone Sekelius och Filip Lamprecht, som i finalen fick bjuda jurymedlemmarna – Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Marcus Samuelsson – på trerättersmiddag.

Det tillagade Filip Lamprecht och Tone Sekelius i finalen av ”Sveriges Mästerkock VIP”

Filip började med att servera ’vit sparris med sås på lagrad ost, vitlökspanko och persiljevinägrette’, medan Tone bjöd på ’pilgrimsmussla med ärtpuré, sparris och örtolja’, en mer fransk rätt.

Första poängen gick till Tone, som lyckades imponera mest på juryn.

Vidare mot varmrätterna hade Filip planerat att tillaga ’tonfisk med ratatouille, romescosås och en krispig sallad’, vilket han genomförde till perfektion.

Tone hade däremot inte samma framgångar med sin mer rustika rätt, ”coq au vin med fänkål, grönkålschips och picklade grönsaker”.

Spänningen i programmet ökade då andra poängen tilldelades Filip, vilket lämnade ställningen lika inför den sista rätten.

Filips efterrätt blev en ’rehydrerad sockerkaka med grapefrukt, kokoskräm, pecancrunch och romkolasås’ och Tone serverade en ’citronkladdkaka med lakritsgrädde, passionsfrukt och karamell’.

Juryn var nöjd med båda, men i slutändan var det Tones efterrätt som vägde tyngst och hon blev därmed utsedd till årets vinnare av ”Sveriges Mästerkock VIP”!

Tone Sekelius lycka efter vinsten i ”Sveriges Mästerkock VIP”

I programmet firade Tone segern återhållsamt, men för Nöjeslivet berättar hon att det var en dröm som gick i uppfyllelse.

Helt overkligt!! Programmet har varit mitt favoritprogram i många år, och att få vara med och sedan faktiskt stå där som vinnare kändes och känns fortfarande helt overkligt.”, skriver Tone i ett mejl.

Tone ställdes inför flera utmaningar under de åtta veckorna av matlagning och berättar att förhålla sig till tiden var det allra svåraste.

Tidshanteringen och att inte göra små, förhastade misstag. Först tänker man att 1h är oceaner av tid, och sedan faller allt på sista kvarten typ. Jag lärde mig dock ganska snabbt att lägga upp tiden på ett sätt som gjorde att jag inte föll isär, haha.

Vidare ger Tone ett spännande besked om framtiden som kock.

Vill gärna laga mer mat i tv!”, skriver Tone till Nöjeslivet.

Det ska Tone Sekelius göra för pengarna

Deltagarna hade fått välja varsin välgörenhet att skänka vinstsumman på 100 000 kronor till.

Filip hade bestämt sig för att skänka sina pengar till ”Aja Baja Cancer”, som han själv är ambassadör för. Det räckte dock inte hela vägen för Filip som slutade på en andra plats.

Foto: TV4

Istället blev det Tone som fick välja var pengarna skulle gå, och i finalavsnittet avslöjade hon sin önskade organisation – ”Regnbågsfonden”.

– Det är en organisation som jobbar på väldigt många olika sätt med HBTQ-inriktade problem runt om i världen. Jag har jobbat mycket med dem tidigare och det känns som rätt organisation för mig och mitt hjärta, sa Tone i programmet.

Stort grattis till segern, Tone Sekelius!

Tycker du att rätt kändis vann ”Sveriges Mästerkock VIP”?

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev