Käärijäs intima utspel om Loreen – nya bilden utanför Eurovision

Käärijäs intima utspel om Loreen – plötsliga orden efter nya bilden utanför Eurovision Song Contest 2023

Loreen Talhaoui visar nu upp sin sköna återhämtning efter Eurovision-dramat.
Då passar tvåan Käärijä på att kommentera artistkollegans nya bild.
Och han skickar en riktig passning till sin konkurrent!

Hon skrev historia som den första kvinnan någonsin att vinna Eurovision Song Contest två gånger.

Det har nu gått snart två veckor sedan Loreen Talhaoui från Västerås tog hem den stora ESC-finalen i Liverpool. Med bidraget ”Tattoo” skrev hon in sig i historieböckerna, elva år efter sin första seger i tävlingen med ”Euphoria”.

Samtidigt skickade segern också upp Sverige i toppen av maratontabellen. Nu har vi sju vinster totalt i Eurovision-historien – lika många som suveränen Irland.

Artikeln fortsätter under bilden.

Loreen
Foto: Alma Bengtsson/SVT

Men det var inte utan dramatik som Loreen tog hem det.

Ända in i det sista var det oklart vem som skulle gå segrande ur striden: Finland, med låten ”Cha cha cha” och artisten Jere ”Käärijä” Pöyhönen, eller Sverige.

Det finska bidraget fick totalt sett flest poäng av alla låtar av tv-tittarna runtom i Europa. Men eftersom jurygrupperna delat ut hela 15 stycken tolvpoängare till Sverige och Loreen, blev försprånget för stort. Loreen var tvåa hos tv-tittarna, men vann juryns poäng klart.

LÄS MER: Nya syrliga piken till Finland efter floppen i Eurovison – klockrena kängan hyllas av fansen

Loreens ord om nervkaoset i Eurovision

När Loreen nyligen gästade SVT:s morgonprogram berättade hon om nervkaoset i greenroom.

– Jag kommer ihåg att det var en ganska nervös stämning runt mig. Jag visste inte om det var jag eller mitt team som var nervösa. Jag bara: ”hörni, nu får ni chilla lite grann”. Så vad ni såg där var liksom jag som försökte meditera och bara: ”okej, det blir som det blir”. Och så blev det som det blev, säger Loreen till SVT:s Morgonstudion.

Artikeln fortsätter under bilden.

Käärijä med ”Cha cha cha” i Eurovision-finalen 2023. Foto: AP Photo/Martin Meissner/TT

I finalen stod det klart att de finska tv-tittarna gett Sverige noll poäng. Samtidigt gav svenska tittare Finlands bidrag fullpoängaren, tolv.

Men konkurrensen mellan Loreen och Käärijä verkar bara ha varit på papperet vad gäller poängen. Utanför tävlingen var artisterna vänner, förklarar Loreen.

– Nej, vi har faktiskt ganska fin kontakt jag och Käärijä. Men när man väl sitter där så, klart man har förväntningar. Men ingen beef, det har det inte varit överhuvudtaget. Men det är klart att Käärijäs fans är besvikna över att han kanske inte vann och det förstod man ju liksom. Men vi hördes redan senast i går kväll: ”tjena, ska vi ta en kaffe i Helsinki?”, säger Loreen i SVT.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230516 Loreen hyllades på tisdagen av fans i Kungsträdgården i Stockholm efter segern med låten "Tattoo" i Eurovision Song Contest i Liverpool i lördags. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20230516 Loreen hyllades på tisdagen av fans i Kungsträdgården i Stockholm efter segern med låten ”Tattoo” i Eurovision Song Contest i Liverpool i lördags. Foto: Pontus Lundahl / TT

Efter att Eurovision-äventyret gått i mål, har Loreen återvänt till sitt älskade Gotland. Ön som hon också visade upp i sitt artistvykort under ESC-sändningarna.

Finska Käärijä om Loreen: ”Söt”

På Instagram skriver stjärnan att hon ”laddar om” efter den hektiska tiden i Liverpool till en bild där hon sitter och blickar ut över havet i sällskap med en fyrbent vän.

Den bilden har nu finske Käärijä gått in och kommenterat.

– Söt hund. Och du! skriver Käärijä till Loreen.

Orden från den finske stjärnan till Loreen har redan uppmärksammats av många fans i sociala medier, där många nu spekulerar om ett framtida musikaliskt samarbete mellan de båda.

– Vi vill ha ett samarbete snälla fler interaktioner med både drottning och kung, skriver exempelvis ett fan till Loreen i ett svar till Käärijä på Instagram.

Så härligt! Vi unnar verkligen Loreen detta.

Skriv gärna en kommentar och hylla vår Eurovision-drottning!