”Beck”-kollegornas nya kärleksbesked – Martin Wallström och Jennie Silfverhjelm är ett par

På film ses de dra sina tjänstevapen och jaga bovar tillsammans i filmserien ”Beck”. Martin Wallström och Jennie Silfverhjelm har haft en romans framför kameran – nu bekräftar de att de även ses privat.

– Ja, svarar Silfverhjelm när Hänt frågar om de två är ett kärlekspar.

Den klassiska filmserien om poliskommissarie Martin Beck är en av Sveriges populäraste tv-deckare. Över 60 filmer har producerats – bland annat med Gösta Ekman och senare Peter Haber i huvudrollen – och flera nya rullar är planerade.

På senare år har Jennie Silfverhjelm, 43, och Martin Wallström, 40, blivit två av nyckelkaraktärerna i ”Beck”-filmserien.

Läs mer: Robert Gustafssons hjärtskärande ord – sorgen efter Ingvar Hirdwalls död: ”Glömmer dig aldrig”

Hon spelar polischef Alex Beijer, han är kriminalinspektör Josef Eriksson. De två karaktärerna utforskar en något förbjuden kärlek på polisstationen. Men det visar sig att det inte bara är på filmduken som Jennie och Martin träffats av Amors pilar.

Martin Wallström som Josef Eriksson och Kristofer Hivju som Steinar Hovland i ”Beck”. Foto: Johan Paulin/TV4/Pressbild

Bekräftar kärleksrelationen

När paret dök upp tillsammans på röda mattan inför Bo Kaspers Orkesters nya föreställning på Rival i Stockholm var det många journalister som kände sig tvingade att fråga om deras relationsstatus.

Det har nämligen spekulerats vilt tidigare om huruvida de två skådespelarkollegorna dejtat privat.

När Expressen frågade om Jennies och Martins relation skrattade hon först åt frågan och svarade:

– Det får du räkna ut själv haha!

Men för Hänt bekräftade hon senare att de är ett par.

– Ja, svarade hon kort och gott.

Hela ”Beck”-ensemblen: Anna Asp, Jenny Silfverhjelm, Peter Haber, Elmira Arikan, Martin Wallström och Måns Nathanaelson. Foto: Johan Paulin/TV4/Pressbild

Martin Wallström och Jennie Silfverberg har dykt upp på röda mattor tillsammans tidigare. Bland annat i oktober i fjol då de syntes ihop på premiären av filmen ”Hilma”.

Martin Wallström och Jennie Silfverhjelm anländer till premiären av filmen ”Hilma” på biograf Rigolettto. Foto: Jessica Gow/TT

Vad roligt att kärleken nu äntligen är bekräftad. Stort grattis till er båda, Jennie och Martin!