Jonas Karlssons nya oväntade besked – spännande rollen i kommande Jönssonligan-filmen

Snart har det äntligen blivit dags för Vanheden, Sickan och Dynamit-Harry att göra comeback på bioduken.

I rollistan står då inga mindre än Robert Gustafsson, Jonas Karlsson och Anders Jansson.

”Vilken jävla smäll,” är ord som väldigt många svenskar använt både en och annan gång för komisk effekt.

Den ikoniska trion i Jönssonligan bestående av Vanheden, Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson och Dynamit-Harry vet minst sagt hur man planerar en stöt in i minsta detalj.

jönssonligan, gösta ekman, ulf brunnberg, björn gustafson
Foto: Tomas Oneborg/SCANPIX

Filmerna om gänget blandar både spänning, humor, vänskap och äventyr på ett underhållande sätt och har blivit riktig favoriter bland svenska folket.

Nästa jul är det dags för en sprillans ny Jönssonligan-film att ta plats på bioduken och det är Robert Gustafsson som gör rollen som ”Sickan.”

– Detta är ett uppdrag som både hedrar, kittlar och skrämmer. Underbart helt enkelt. Att nu få plocka det mest älskvärda ur dessa klassiska karaktärer och skapa nya, men ändå gå tillbaka till själva essensen av denna liga som svenska folket tagit till sina hjärtan, säger Robert Gustafsson i en kommentar enligt Expressen.

Jonas Karlsson i rollen som Vanheden

Dynamit-Harry spelas av Anders Jansson, och i rollen som Vanheden ser vi ingen mindre än den hyllade skådespelaren Jonas Karlsson.

STOCKHOLM 20220124 Jonas Karlsson tar emot priset för bästa Manliga huvudroll för rollen som Tyko Johnsson i "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton under Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm. Foto: Stefan Jerrevång / TT
STOCKHOLM 20220124 Jonas Karlsson tar emot priset för bästa Manliga huvudroll för rollen som Tyko Johnsson i ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton under Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Regissör är Eddie Åhgren och den nya filmen spelas in i Stockholm, Västerås och Uppsala under november och december i år.

Planerad biopremiär äger rum julen 2024.

Det kan knappast bara vara jag som ser fram emot det här!