Foto: SVT/Youtube

108-åriga Dagny Carlssons nya besked – planerna inför födelsedagen: ”Jag behöver inte bekymra mig”

Hon fyller 109 år på lördag.
Nu berättar folkkära bloggaren Dagny Carlsson om planeringen inför bemärkelsedagen.
Och hon har en särskild förhoppning.
– Man vill hoppas att vädret blir gynnsamt så att vi kan fira utomhus, skriver hon i sin blogg.

På lördagen fyller Sveriges förmodligen mest älskade bloggare 109 år!

Dagny Carlsson klev in i våra vardagsrum efter nyss fyllda hundra – och blev genast en folkkär profil.

Det var ju i SVT-dokumentären ”Livet börjar vid hundra”, där det bland annat skildrades hur Dagny lärt sig blogga på äldre dagar, som hon blev känd för hela svenska folket. Sedan dess har hon bland annat sommarpratat i radions P1, medverkat i stora tv-program som ”Skavlan”, ”Nyhetsmorgon” och ”Fråga doktorn”, samt släppt egna boken ”Livet enligt Dagny”.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Dagnys besked inför 109-årsdagen

Efter nyheterna om hennes besök på sjukhus nyligen, har Dagny nu glada besked att komma med till alla sina läsare.

Den blivande 109-åringen berättar nu om förhoppningarna inför bemärkelsedagen. Hon fyller 109 år på lördag den 8 maj – och har en särskild förhoppning inför den stora dagen.

– Förberedelserna för min födelsedag är på planeringsstadiet men jag behöver inte bekymra mig för mina syskonbarn fixar kalaset. Man vill hoppas att vädret blir gynnsamt så att vi kan fira utomhus, skriver hon i sin omtyckta blogg på tisdagen.

”Jag är inte pigg som en mört men vad kan man vänta sig”

Framgångarna på senare år har inte stigit henne åt huvudet – detta vill hon försäkra återigen.

– Jag vill inte påstå att jag är bloggarnas drottning men jag har i alla fall blivit kändis på gamla dar. Många kändisar är stora personligheter men jag är bara en gammal tant, skriver hon.

I förra veckan tvingades Dagny åka in med ambulans till sjukhus, och beskrev då att hon var ”vissen” och ”lite risig” men fått komma hem.

– Jag är inte pigg som en mört men vad kan man vänta sig när man är gammal. Jag blir ännu äldre på lördag för då fyller jag 109 år, skriver Dagny.

Stort grattis i förskott, Dagny! Du är en stor förebild för så många.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!