Agnes Carlssons stora lycka med fästmannen – brast ut i tårar när kärleken gjorde detta

Agnes Carlsson tog svenska folket med storm efter debuten i Idol 2005.

Musiken gav henne inte bara stora framgångar, utan tack vare sin karriär träffade hon också sin stora kärlek Vincent Pontare.

Efter 13 år som par gjorde pojkvännen något som fick den älskade sångerskan att brista ut i tårar.

Agnes Carlsson slog igenom som 16-åring då hon knep hem vinsten i Idol år 2005. Därefter följde en enorm framgångssaga, och hon toppade listor med låtarna ”Right here, right now” och ”Release me”.

2013 deltog popstjärnan i TV4:s succéprogrammet Så mycket bättre, tillsammans med bland annat Lill Lindfors och Bo Sundström.

Två år senare försvann Agnes Carlsson från rampljuset, och höll sig undan i fyra år. I en intervju med Damernas värld berättade artisten om varför hon valde att ta ett steg tillbaka.

Läs mer: Agnes Carlsson tog paus i fyra år trots världssuccéen – därför lämnade artisten egentligen rampljuset

– Min paus handlade just om att förstå vem jag var i allt detta. Jag hade levt med höga prestationskrav i tio år och ville se vem jag var om jag kapade det ut mitt liv. När jag närmade mig 30 började jag också fundera på hur jag vill leva. I den åldern, 26–27, händer väldigt mycket i människan, lyckas man inte få rätsida på allt så tar folk i de allra värsta fallen livet av sig. Jag ville landa i mig själv, testa nya saker, växa som människa, få ny inspiration, säger hon till tidningen.

Aktuell med nytt album

Sångfågeln Agnes har nu hittat tillbaka till musiken och planerade en comeback redan 2019, men pandemin satte käppar i hjulet, berättade artisten när hon gästade radioprogrammet Gry Forsell med vänner, enligt Expressen.

– Det har ju varit helt sjukt med allting. Också att det har kommit så nära att folk man känner har blivit allvarligt sjuka. Jag blev sjuk men klarade mig ändå ganska bra. Hela den grejen har ju varit som ett konstigt moln, säger hon i programmet.

Däremot fick Agnes mer tid till musik under pandemin och kunde under hösten 2021 släppa sitt efterlängtade album som hon nu är aktuell med.

Pojkvännen Vincent Pontare

Förutom att ha röjt stora framgångar med sin musik har också Agnes tur i kärlek.

Sen 13 år tillbaka är Agnes tillsammans med Roger Pontares son, Vincent Pontare, 42. Han är också artist och låtskrivare och har tillsammans med Salem Al Fakir, 40, bandet ”Vargas och Lagola”. Bandet skriver musik ihop med Agnes och var senast aktuella som husband i årets säsong av På Spåret.

I sista semifinalen uppträdde Vargas och Lagola med både flickvännen Agnes och pappa Roger.

Läs mer: Efter omtalade bilderna i SVT – nu ber Agnes om ursäkt till tittarna: ”Otroligt ledsen”

https://www.instagram.com/p/CaIAg96MfUf/

Agnes och Vincents långa kärlekshistoria tog sin början 2009. De träffades i samband med en Rockbjörnen-fest.

Senare det året bekräftade då 21-åriga Agnes att hon och Vincent var ett par, i en intervju med Upsala Nya Tidning 

– Jag är kär. Väldigt, väldigt kär – för första gången. Han får mig att känna mig vacker. Jag har aldrig fått så många komplimanger i mitt liv, säger hon enligt tidningen, sa Agnes Carlsson då. 

Agnes Carlsson och Vincent Pontare
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Agnes tårar när pojkvännen friade

Efter 13 år som par var det dags för de båda artisterna att ta nästa steg i sitt förhållande, något som blev väldigt känslosamt för popsångerskan.

I Gry Forsell med vänner berättar Agnes om när pojkvännen friade.

– Ja, det var romantiskt, berättar hon.

Agnes får sedan frågan av programledaren Gry Forsell om hon grät när fästmannen gick ner på knä.

– Jag är lite slow i min reaktion så jag grät tre dagar senare. När jag ringde till pappa och hörde att han grät då började jag också gråta, svarar Agnes Carlsson. 

Bröllopet har blivit uppskjutet men tycks vara under ständig planering.

– Vi har ju hållit på i fem år och ska gifta oss på ett ställe där som, vi faller till det här stället… men det där tar vi en annan gång, sa Vincent när han gästade podden ”Värvet” då och tillade att Agnes just nu går under titeln ”min blivande fru”.

Däremot köpte paret ett hus i början av förra året. Huset är beläget strax utanför Stockholms innerstad och är från 1800-talet, skriver Expressen.

Vincent Pontare och Agnes Carlsson
Foto: Christine Olsson/TT

Ett sådant vackert par! Vi önskar er all lycka!