Ann-Louise Hansons raseri mot TV4 – beteendet i Efter fem får topplocket att gå: ”Fruktansvärt”

Anna Kinberg Batra blev anklagad, pressad och avbruten flera gånger under intervjun med Ulf Kristoffersson i ”Efter fem”.

Nu går flera tittare ut och sågar kanalen för agerandet – bland annat rycker artisten Ann-Louise Hanson ut till Kinberg Batras försvar.

Så fruktansvärt elak intervjuare! Låt Anna Kindberg Batra svara på frågorna! Avbryt inte hela tiden!”, skriver hon på Instagram.

Den före detta Moderat-ledaren Anna Kinberg Batra, som nu är landshövding i Stockholm, är i blåsväder.

Anledningen är att länsstyrelsen rekryterat två av hennes vänner till toppjobb på myndigheten, varav en av tjänsterna inte ens utlystes. Den andra utlystes genom att en lapp hängdes upp i receptionen.

Läs mer: Därför gillar inte Ann-Louise Hanson att åldras – bakslaget med hälsan efter 80: ”Det är skit”

Vidare har landshövdingen anklagats för att ha ett för hårt och krävande sätt att leda de anställda. Det råder ett stort internt missnöje på länsstyrelsen.

Anna Kinberg Batra
Anna Kinberg Batra i ”Efter fem”. Foto: TV4

När politiske reportern Ulf Kristofersson gjorde en ansvarsutkrävande intervju med henne i TV4:s ”Efter fem” i tisdags blev det snabbt en hätsk stämning. Många tittare tyckte att han var för intensiv i sin utfrågning.

Tvingades försvara sig

Han tjatade om och om igen om att hon frångått reglerna och att hon utannonserat ena jobbet genom en lapp i receptionen.

– För det första är det tråkigt att den här krisen har uppstått, folk ställer frågor och undrar vad som händer det tar jag på stort allvar, säger hon i programmet och fortsätter:

– Det stämmer inte riktigt allt som TV4 påstår här. Förra våren anställdes en planeringschef, det stämmer att jag känner henne sedan förut och därför var det viktigt att det annonserades. Det talas om en lapp men det var alltså en annons. Det är väldigt viktigt.

Ulf Kristoffersson
Ulf Kristoffersson i ”Efter fem”. Foto: TV4

Ulf Kristoffersson: Den satt bara i receptionen och som jag förstått det var hon den enda sökande?

– Det är viktigt för mig att det blir rätt, och att det är kompetensen som gäller och det är klart att det är ett problem att det här har ifrågasatts. Även om det inte skulle vara formellt fel så är det jobbigt nu och ett problem att det är en kris. Men det var en annons, säger hon.

Avbröts under intervjun

Under intervjun avbröts hon flera gånger när hon försökte besvara frågorna. Dessutom tyckte många tittare att han var lite väl ”gå på”-ig och nästan lite aggressiv i sin framtoning.

En av många som bevittnade det hela var den legendariska artisten Ann-Louise Hanson, 80. Hon tyckte att det var jobbigt att behöva se Anna Kinberg Batra så nertryckt av journalisten.

Så fruktansvärt elak intervjuare! Låt Anna Kindberg Batra svara på frågorna! Avbryt inte hela tiden!”, svarar hon i kommentarsfältet under ”Efter fems” Instagram-inlägg.

Hon får ett stort medhåll från andra i kommentarsfältet. Flera tycker att Ulf Kristoffersson och TV4 inte skötte det särskilt snyggt. Anna Kinberg Batra fick inte tala till punkt utan avbröts flera gånger.

Gemene man verkar tycka att han var alldeles för hård – och nästan lite aggressiv i vissa lägen – mot landshövdingen.

Håller med dig fullständigt. Inte professionellt”, svarar en person på Ann-Louises kritik.

STOCKHOLM 20190219 Ann-Louise Hanson deltar i Melodifestivalens sista deltävling i Lidköping. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Ann-Louise Hanson är upprörd över det hon såg i ”Efter fem”. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Responsen från tittarna

Så här lät det när ”Efter fem”-tittarna fick säga sitt:

Ulf Kristoffersson anklagade Anna K.B. för att vara otrevlig på jobbet, snacka om att kasta sten i glashus! Snarare en utskällning än en intervju. Otrevligt att behöva se som tittare”, skriver en annan.

Fruktansvärd intervju. Var inte tanken att hon skulle förklara sig. Spelar ingen roll vad man tycker politiskt. Så här gör man bara inte”, uttrycker en tredje.

Så jädra otrevlig Ulf Kristofferson var i intervjun med Anna Kinberg Batra. Han tog ton och avbröt hela tiden”, skriver en fjärde.

Var intresserad av intervjun med Anna Kinberg Batra. Upplever inte att det blev någon eftersom hon inte fick svara”, skriver en besviken tittare.

Fy vilken hemsk intervju med Anna Kinberg Batra, riktigt obehaglig. Snacka om att vinkla och attackera, Anna får ju inte ens svara som hon vill. Ulf Kristoffersson brukar vara bra men här går han över gränsen flera gånger. Märks tydligt åt vilket håll han röstar. Skäms!”, kommenterar en annan.

Ja, det kanske var lite onödigt hård ton i intervjun. Alla ska få chansen att försvara sig och ge sin version av situationen.

Hoppas TV4 bättrar sig till nästa gång någonting liknande händer.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev