Foto: Wikimedia commons/Instagram

Anna Bergendahl: Pojkvän, karriär, ålder, läkare

Anna Bergendahl slog igenom redan vid en ung ålder och har idag hunnit med mycket som artist. Hon har synts i allt ifrån Idol, till Melodifestivalen, och under måndagen sjunger hon i Lotta på Liseberg. En av de som stått vid hennes sida genom vått och torrt är pojkvännen Kristofer Eriksson.

Redan som 16-åring ställde Anna Bergendahl upp i musiktävlingen ”Idol” i TV4, och imponerade stort på både juryn och tittarna.

Hon hamnade på en femteplats i tävlingen, men det stod snabbt klart att det bara var början för den unga artisten.

Här kan du se Anna Bergendahls audition i Idol 2008:

Därefter har vi fått följa henne i många olika format.

Utbildat sig till läkare

Hon har vid flera tillfällen ställt upp i Melodifestivalen, och 2010 vann hon med låten ”This is my life.”

Senast hon ställde upp i tävlingen var 2022 med låten ”Higher Power”

Men vid sidan av hennes karriär som artist så har Anna Bergendahl även drömt om att bli läkare, och 2016 började hon studierna vid Örebros Universitet.

– Min pappa Henrik har arbetat som läkare under hela min uppväxt. Han är min stora förebild och inspiration. I dag är han 71 år gammal, men jobbar fortfarande några dagar i månaden, berättade Anna för Allas i februari 2022.

I början av året tog hon examen, och idag arbetar hon som underläkare.

Anna Bergendahl pojkvän

På det privata planet är Anna Bergendahl sedan många år tillbaka tillsammans med pojkvännen Kristofer Eriksson.

Anna Bergendahl, pojkvän
Foto: Instagram/@ annabergendahlofficial

Musiken är något hon och pojkvännen har gemensamt, och faktum är att de arbetar mycket ihop.

– Han är ju min gitarrist och kapellmästare, så när man som publik går på mina konserter är ju han där. Han arrangerar mycket av mina live-grejer, sade Anna Bergendahl till Nöjeslivet i samband med Melodifestivalen 2020.

Hon berättade i samma intervju att det är härligt att jobba med varandra.

– Det är väldigt praktiskt, vi repar nästan alltid hemma. Vi kan ta snabba frågor hemma, det är korta led, och så slipper vi vara ifrån varandra. När man är på turné är man ju borta så otroligt mycket, sade Anna då

Anna Bergendahl, familj, pojkvän
NYKÖPING 20190302 Henrik Bergendahl, Anna Bergendahl och hennes pojkvän Kristoffer Eriksson på efterfesten på Sunlight Hotel efter deltävlingen Andra chansen i Melodifestivalen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Men även om Anna och Kristofer varit ett par länge så är deras privata relation något som hon helst inte pratar om.

– Jag vill inte prata så mycket om honom, men för mig betyder han jättemycket och vi har det bra!, förklarade hon för Hänt 2018.

Barn och familj

Anna och Kristofer har ännu inga barn tillsammans, men för Nöjeslivet har hon sagt att det utan tvekan är något de gärna vill i framtiden.

– Ja men absolut, vi vill ju ha barn verkligen. Men vi båda är fokuserade på våra jobb och är karriärister så det kommer nog dröja lite. Men har vi tur och kan vi få egna…det vill vi, har hon sagt.

Lotta på Liseberg, Anna Bergendahl
Anna Bergendahl i ”Lotta på Liseberg” 2019. Foto: TV4

Hur gammal är Anna Bergendahl?

I december fyller Anna Bergendahl 32 år, och i en intervju med Allas beskrev hon inför sin 30-årsdag att det är först nu som hon börjat se sig själv som vuxen.

– Nu måste jag nog börja betrakta mig själv som vuxen. Det kan jag se som en tröst när jag är kinkig eller rädd för något – jag är ju vuxen nu, detta klarar jag, sade hon till tidningen.