Foto: TT

”Babsans” tunga tabbe – artistens ord om egna misstaget: ”Jag är så ledsen för detta”

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson skulle uppträda på ett äldreboende.
Då inträffade det som inte fick hända.
– Vilken katastrof, skriver artisten på Instagram.

Lars-Åke Wilhelmsson, 63, är utan tvekan en av våra mest kända dragshowartister genom tiderna. Den mångsidige underhållaren har dessutom förtjänstfullt tjänstgjort som modedesigner med känsla för stil och smak i många år.

STOCKHOLM 20141024 Lars-Åke Wilhelmsson. Foto Bertil Ericson / TT
STOCKHOLM 20141024 Lars-Åke Wilhelmsson. Foto Bertil Ericson / TT

Efter en lång coronapandemi som tvingade stora delar av underhållningsbranschen att hålla scenerna stängda, kunde Wilhelmsson nyligen glädjas över att ha gått i mål med föreställningen ”Glada Änkan” på Nöjesteatern i Malmö.

LÄS MER: Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson akut till sjukhus: ”En chock”

Lars-Åke Wilhelmsson aktuell i dokumentärfilm på bio

Just nu är han aktuell i dokumentärfilmen ”Fördom & Stolthet – en queer filmhistoria” som visas på bio. Lars-Åke är en av många profiler som medverkar och intervjuas i filmen, bland övriga medverkande märks Jonas Gardell, Liv UllmannHarriet Andersson och Rikard Wolff (1958-2017).

– Tänk att få vara med i en sådan fantastiskt fin o viktig film för Hbtq rörelsen och hela svenska filmhistorien!! Så stolt och happy Pride och glad, skrev Lars-Åke på Instagram i samband med filmens premiär nyligen.

Lars-Åke Wilhelmsson har uppträtt och underhållit svenska folket som ”Babsan” i dragshow i många år. Här nedan syns ”Babsan” på scen under den tv-sända QX-galan 2018.

LÄS MER: ”Babsan” stoppas av TV4 – efter avslöjandet som inte kunde tillåtas

”Babsan” tävlade förövrigt i Melodifestivalen 2011 med bidraget ”Ge mig en spanjor”.

Och nyligen gjorde sig Lars-Åke redo att återigen dra på sig den färgglada peruken och den glittriga klänningen för ett uppträdande han uppenbart sett fram emot. Han älskar att uppträda och bjuda på show.

Men då hände det som inte fick hända.

STOCKHOLM 20180205 Babsan (Lars-Åke Wilhelmsson) underhåller på QX-galan på Cirkus i Stockholm. Foto: Erik Simander / TT
STOCKHOLM 20180205 Babsan (Lars-Åke Wilhelmsson) underhåller på QX-galan på Cirkus i Stockholm. Foto: Erik Simander / TT

LÄS MER: Läkarens svar – efter Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmssons smärtor: ”Just nu känns det väldigt trist”

Det är på Instagram som Wilhelmsson förklarar att han skulle ha uppträtt på ett visst äldreboende i dagarna. Lars-Åke berättar att han under onsdagen först packat ihop kläder som han skulle skicka till Polen.

Sen var tanken alltså att han skulle uppträda för de äldre på boendet. Han skriver att han hade sminkat sig och var redo för show när han i taxin ringde till personalen på boendet.

Babsans tunga tabbe

Det var då han möttes av det tråkiga beskedet: han hade tagit fel på datumet.

– Men Babsan, inte idag!? Va!! Jag har tagit fel dag.. Vilken katastrof!! Har aldrig hänt!! Jag är så ledsen för detta, skriver Lars-Åke Wilhelmsson på Instagram.

Han fortsätter:

– Hade verkligen ställt upp. Nu lovade jag om dom kan tänka ha mej i april eller någon annan dag. Vet att dom äldre verkligen behöver något skoj och kul och rosa i sin vardag då dagarna kan bli ganska långa för dom boende.

Fina orden om personalen i äldreomsorgen: ”Gör ett fantastiskt jobb”

För Wilhelmsson var detta någonting han hade sett fram emot. Tabben var tung att bära.

– Förlåt igen. Försöker hitta ny dag!! Nu sminkar jag av mig…i skam, skriver Lars-Åke som är uppenbart ledsen över det inträffade.

Wilhelmsson passar också på att slå ett slag för alla medarbetare inom äldreomsorgen.

– Jag måste hylla och verkligen beundra dom som jobbar med äldre och sjuka!! Ni gör ett fantastiskt fint och uppskattat jobb. Alla applåder och rosor till er!!

Vi håller med dig om det sistnämnda, Lars-Åke! Hoppas att framträdandet på boendet kan bli av framöver.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om Lars-Åke som underhållit svenska folket i decennier! Du är en riktig stjärna!