Camilla Läckbergs nya hälsobesked – efter vännernas oro: ”Skrämde upp…”

Vänner och följare oroade sig över Camilla Läckbergs hälsa. Nu förtydligar hon sitt beslut.

”Handlar helt enkelt om att batteriet tog tvärslut”, skriver författaren på Instagram.

Sommaren är äntligen här och många svenskar går nu i semestertider. Men trots att det heter semester är det för många nästan raka motsatsen.

Det ska resas och flängas omkring, göras det ena och det andra. Ingen rast, ingen ro, schemat är fullspäckat till dess att man ska börja jobba igen.

Ibland så till den grad att man inte ens hinner göra det som ledigheten är till för – stanna upp, ladda batterierna och bara ”vara”. Något som på lång sikt kanske är viktigare än vad man tänker på i stundens ingivelse.

Nu berättar också författaren och deckardrottningen Camilla Läckberg, 47, om hur hon tryckt på paus under sommaren – detta efter att ha känt av kroppens varningssignaler.

Camilla Läckberg
Foto: SVT

Camilla Läckberg ger nytt hälsobesked

I ett inlägg på Instagram förklarar Camilla Läckberg att hon nyligen tog beslutet att ställa in en resa på grund av hälsoskäl.

Den lite otydliga förklaringen ledde dock till att många vänner blev oroliga ifall det hade hänt något särskilt. Därför berättar Camilla Läckberg nu i ett öppet meddelande om att det hela handlar om att hon måste lyssna på kropp och knopp, och vila i stället för att flänga runt.

”Var inte meningen oroa någon, och handlar helt enkelt om att batteriet tog tvärslut. Ironiskt nog efter några dagars avkoppling på landet. Och ja, jag lyssnar på varningssignalen. Har ställt i princip allt hela sommaren”, skriver författaren på Instagram och fortsätter:

”Blir en liten utflykt imorgon som vi sett fram emot länge, o tror det kommer gå fint – i övrigt breder sommaren ut sig helt tom och jag signalerar ”osocial” så gott jag kan och håller tummarna vännerna finns kvar när jag kommer ut på andra sidan med grönt på batteriet.”

Hyllas för initiativet

Camilla Läckberg berättare vidare att det är första gången på 20 år som hon har en sommar framför sig utan en fullproppad kalender. Detta eftersom hon annars alltid haft deadlines att passa, och varit tvungen att arbeta.

”I år ska jag njuta och vila! Läser, badar, tränar, promenerar, kollar tv-serier, dricker låtsaskaffe från Pollys låtsascafé, lagar mat och sover. Kommer inte försvinna från insta, men kommer vara aktiv i den mån det bara känns kul och inte som ett krav. Puss på er”, skriver Läckberg.

Det kloka initiativet åt att faktiskt ägna semestern till att ladda batterierna, hyllas av många vänner och kollegor i kommentarsfältet.

”Så rätt! Ha en underbar sommar! Vila o njut! Du är fantastisk. Kram”, skriver sångerskan Sonja Aldén. ”Exakt så”, kommenterar programledaren Tilde de Paula Eby.

”Du behöver verkligen dra i handbromsen bra gjort njut var ett riktigt bra beslut av dig. Jag har varit riktigt orolig för dig”, skriver mamma Gunnel Läckberg.

Vilket klokt beslut. Vi önskar dig en riktigt lugn och avkopplande semester, Camilla! Dela gärna vidare för att sprida denna viktiga påminnelse till andra där ute, som kanske stressar i stället för att koppla av i sommar.