Carolas sorg efter vännen Jahn Teigens död

Carola Häggkvist sörjer sin vän och tidigare kollega Jahn Teigen.

Nu berättar den svenska schlagerdrottningen om sina varma känslor för den norske Eurovision-ikonen.

– Trots sin sjukdom lyfte han sig över den och levererade inte bara befriande humoristiska uppträdanden men även mycket kärlek, djupa tankar och passion för livet, skriver hon på Instagram

Teigen blev 70 år.

Han tävlade i den norska Melodifestivalen hela 16 gånger och blev en firad och folkkär stjärna i vårt västra grannland.

Samtidigt gjorde han också flera framträdanden med vår svenska schlagerdrottning Carola.

Nu berättar hon om sorgen efter Teigens bortgång.

Foto: TT

– Min kära vän och fantastiska artist kollega Jahn Teigen har lämnat oss! Efter lång tid med kronisk muskelsjukdom har Jahn nu lämnat jordelivet, skriver Carola Häggkvist i ett långt och känslosamt inlägg på Instagram.

Och fortsätter:

– Trots sin sjukdom lyfte han sig över den och levererade inte bara befriande humoristiska uppträdanden men även mycket kärlek, djupa tankar och passion för livet.

Carola förklarar att de träffades för första gången när de skulle göra en duett i egna programmet ”Carola så in i Norden” som gick på tv i Sverige, Norge och Finland år 1984. Drygt 30 år senare träffades de igen och artisten passade då på att föreviga ögonblicket.

TÖNSBERG 20200225. Statyen av Jahn Teigen i Tønsberg med blommor och ljus. — Jahn Teigen dog på Ystads sjukhus på måndagskvällen, uppger hans manager för norska nyhetsbyrån NTB. Den folkkära artisten blev 70 år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Hon beskriver det som ett härligt nummer de gjorde tillsammans.

– Vi klickade direkt. Och vi förstod varann! Vi har pratat tro, kärlek och musik med öppna hjärtan alla de gånger vi mötts genom åren. Vi har setts i Grand Prix / Melodifestivals- sammanhang och även uppträtt tillsammans som mellanakt i norska Grand Prix.

De möttes även på den gård utanför Ystad där Teigen levde.

– Senast jag träffade Jahn var i Skåne där han bodde de sista 10 åren på sin fina gård. Jag var där och hälsade på privat en gång. Det var den gången vi råkade mötas. Då jag letade efter ett litet hotell i Skåne, då jag föredrar små boutique hotell. Det var sent på kvällen men det lyste på det forna pensionatet så jag knackade på och där stod Teigen i dörröppningen och vi började asgarva båda två….

Hon förklarar att de fick en fin dag tillsammans som hon för alltid kommer bära med sig i sitt hjärta. Hon skickar också en hälsning på norska till sin vän i inlägget:

© SCANPIX SWEDEN, Oslo, Norge, 20010224, Foto: Morten Holm/TT. Programledaren Jahn Teigen och Carola under generalrepetitionen för kvällens norska uttagning för Eurovision Song Contest. Carola är en av kvällens gästartister.

– Det känns overkligt att den man som tog mig in i sina armar på 80-talet så oerhört varmt nu är borta! Som en del av mitt liv är borta. Han var starten för mig i Norge, för mig som artist med en vuxen kontakt i musik branschen. Han var cool och tuff. Stark og rå! Kärleksfull och galet kul. Vi ska le mye i himlen sammen Jahn! Saknar dig oerhört. Våra sms, våra skratt og även vår tystnad när vi var sammen som talte så mye. Takk for alt min venn. Jag gråter her på andra sidan klotet ( da Zoe og jeg er på sportlov på et veldig vakkert sted ) og våknet opp med at du nå er på et mye mye bedre sted enn oss! Må din sjel og ånd fryde seg i Jesu naervar i himmelen! Kjerlighet for altid. Din svenska venninde, Miss C, avslutar Carola inlägget som man kan se i sin helhet här:

View this post on Instagram

Min kära vän och fantastiska artist kollega Jahn Teigen har lämnat oss! Efter lång tid med kronisk muskelsjukdom har Jahn nu lämnat jordelivet. Trots sin sjukdom lyfte han sig över den och levererade inte bara befriande humoristiska uppträdanden men även mycket kärlek, djupa tankar och passion för livet. Det är drygt 30 år mellan dessa bilder då vi först träffades och gjorde duett-succé i min första egna Tv-show ’Carola så in i Norden’ 1984 och som sändes i Finland, Norge och Sverige. ’My boy lollipop’ och ’Do you wanna dance ’ var de låtar som satte sig fast bäst från det härliga morsomme numret vi gjorde sammen! Vi klickade direkt. Och vi förstod varann! Vi har pratat tro, kärlek och musik med öppna hjärtan alla de gånger vi mötts genom åren. Vi har setts i Grand Prix / Melodifestivals- sammanhang och även uppträtt tillsammans som mellanakt i norska Grand Prix. Senast jag träffade Jahn var i Skåne där han bodde de sista 10 åren på sin fina gård. Jag var där och hälsade på privat en gång. Det var den gången vi råkade mötas.. då jag letade efter ett litet hotell i Skåne, då jag föredrar små boutique hotell. Det var sent på kvällen men det lyste på det forna pensionatet så jag knackade på och där stod Teigen i dörröppningen och vi började asgarva båda två…. Han hälsade mig välkommen dagen efter då han inte drev någon hotellverksamhet o de andra rummen på gården var uthyrda. Vi fick en mycket fin dag sammen og jag kommer alltid bära den varmt i mitt hjärta. Det känns overkligt att den man som tog mig in i sina armar på 80-talet så oerhört varmt nu är borta! Som en del av mitt liv är borta. Han var starten för mig i Norge, för mig som artist med en vuxen kontakt i musik branschen. Han var cool o tuff. Stark og rå! Kärleksfull och galet kul. Vi ska le mye i himlen sammen Jahn! Saknar dig oerhört. Våra sms, våra skratt og även vår tystnad när vi var sammen som talte så mye. Takk for alt min venn. Jag gråter her på andra sidan klotet ( da Zoe og jeg er på sportlov på et veldig vakkert sted ) og våknet opp med at du nå er på et mye mye bedre sted enn oss! Må din sjel og ånd fryde seg i Jesu naervar i himmelen! Kjerlighet for altid. Din svenska venninde, Miss C.

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Vila i frid, Jahn. Tack för alla låtar.