Charlotte Perrellis dilemma med maken Anders – utmaningen med barnen: ”Problem”

Coronaviruset har gjort att vi alla har fått förändra våra liv under de senaste månaderna.

Våra äldre får fortsätta hålla social distansering, och olika skolor har haft olika regler gällande elevers närvaro på plats eller om det ska ge på distans.

Dessa förändringar har gjort att schlagerdrottningen Charlotte Perrelli minst sagt haft ett dilemma med sina barn, berättar hon för Expressen.

Det är alla, unga som gamla som måste ändra om de rutiner som vi har haft tidigare i våra vardagsliv.

För en del har det resulterat i att arbeten har utförts på hemmaplan istället, medan andra har förlorat sina jobb.

Men det är nog främst de sociala förändringar som varit tuffa för många.

Våra äldre släktingar tvingas hålla social distans, för att inte smittas av viruset.

Men även våra unga har fått genomgå stora förändringar, något som artisten Charlotte Perrelli starkt påverkats av.

Hennes söner undervisades hemma på grund av coronaviruset, innan de gick på sommarlov – en förändring som har tagit hårt på familjen.

– Det har varit mycket konstiga och svåra känslor, säger hon, till Expressen.

Diskussionerna med barnen

Charlotte Perrelli har sönerna Angelo, 16, Alessio, 14, Adrian, 6 sedan ett tidigare äktenskap, och sonen Alvin tillsammans med maken Anders.

Anders har dottern Izabella, 12, från en tidigare relation och det har varit tufft att föra diskussioner om samtal om samhällsförändringarna hemma, berättar Charlotte.

– Det har varit bland det svåraste, att hitta en linje som håller. De läser, ser och tittar. De förstår vad som gäller. Men det är lite upp till var och en, och olika regler gäller på olika skolor. Folk får använda sin egen fingertoppskänsla och handla efter egna beslut. Det är svårt för barnen att förstå, säger hon till Expressen.

”Föräldrar som haft samma problem”

Charlotte tycker att tydligare riktlinjer hade hjälpt väldigt mycket.

– Ja, det hade åtminstone underlättat för föräldrar hemma! Har man tonåringar som är bra på att argumentera och tycker att de börjar bli stora och att de kan ta vissa beslut själva – då blir det svårt när riktlinjerna inte är lika för alla. Jag har hört det här från jättemånga föräldrar som haft samma problem.

Foto Jonas Ekströmer / SCANPIX / TT

Det är nog många föräldrar som känner igen sig i den problematiken som du beskriver Charlotte. Vi hoppas att det blir bättre snart och som vanligt!