Foto: Christine Olsson & Sören Andersson/TT

Därför ryter Kristin Kaspersen ifrån ordentligt – folkkära tv-profilens skarpa varning

Kristin Kaspersen går nu ut och varnar sina följare.
Den folkkära tv-profilen ryter ifrån ordentligt.

Proffsiga programledaren Kristin Kaspersen hade nyligen hand om den svenska idrottsgalan i SVT. För sjätte året i rad ledde hon sportfesten där 2021 års starkaste idrottsprestationer prisades på bästa sändningstid direkt från Stockholm. För andra gången i rad tvingades den genomföras i mindre skala till följd av coronapandemin.

STOCKHOLM 20220117 Programledaren Kristin Kaspersen vid Idrottsgalan 2022. Foto: Christine Olsson / TT

Kaspersens stora rutin

Kaspersen har mycket stor rutin från att leda just Idrottsgalan. Mellan åren 2000-2002 och även 2006-2007 styrde hon den årligt återkommande prisceremonin där landets främsta och mest folkkära atleter får ta emot svenska folkets jubel och ära i olika kategorier.

I år var det ridsporten som tog hem de tyngsta priserna – efter Peder Fredricsons, Henrik von Eckermans och Malin Baryards lag-OS-guld i somras. Återstår att se hur nästa års idrottsgala kommer att se ut – efter att Sverige i början på året rönt stora framgångar såväl inom vinter-OS som nyligen gjort i mål, som handbolls-EM för herrar där landslaget tog hem ett efterlängtat guld.

Kaspersen är dessutom högaktuell med en kommande bok om mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson som hon sammanställt tillsammans med systrarna Monica Svensson och Malin Berghagen.

STOCKHOLM 20180831 Malin Berghagen och Kristin Kaspersen kommer till Cirkus för TV-branschens årliga prisgala Kristallen på Cirkus. Foto: Sören Andersson / TT

Detta fick hon bland annat berätta om när trion nyligen gästade Carina Bergfeldts talkshow i samma kanal.

LÄS MER: Döttrarnas starka gest för Lill-Babs på sjukhuset

I SVT-studion berättade systrarna massor av härliga berättelser från Lill-Babs liv. De betonade framför allt hur hon alltid såg alla människor, och lämnade ett starkt avtryck hos folk.

Döttrarnas bok om Lill-Babs

I april 2018 avled den älskade artisten, 80 år gammal. Sorgen var stor i Sverige, och så klart framför allt hos den närmaste familjen. Nu sammanställer döttrarna minnena av mamman i boken ”Vår mamma Lill-Babs” som släpps under våren.

– Vi vill hylla dig för den mamma du är. För allt du gjort och allt du kämpat för. Du har inspirerat så många. Det kommer fram vänliga människor var och varannan dag och pratar om dig. Och i min värld är du med varje dag. Jag pratar med dig, frågar om råd och ber dig följa med på jobb, middagar och äventyr. Din närvaro är påtaglig och du har gjort avtryck för alltid. Inte minst genom hur du spridit vikten av att vi är snälla mot varandra och att vi ser varandra, säger Kristin Kaspersen i ett uttalande.

– Det här är ett drömprojekt för oss på förlaget. Vi är oerhört stolta över att få ge ut denna starka, vackra och viktiga bok om en av vår tids största artister, säger Alexandra Torstendahl, som är VD på förlaget The Book Affair som ger ut boken.

Kristin Kaspersens varning

Samtidigt som Kaspersen har ett spännande boksläpp att se fram emot under våren, har hon nyligen också tvingats gå ut och ryta ifrån ordentligt på skarpen.

Den folkkära tv-profilen har noterat hur flera falska konton, som utger sig för att vara Kaspersen, skapas i sociala medier. Kristin Kaspersen vill nu varna sina följare för detta.

– VARNING! Det dyker upp falska konton hela tiden. Det enda som gäller är @kaspersen eller @kaspersen_nyfikenpa, skriver Kaspersen i sin Instagram story där hon alltså hänvisar till hennes verkliga namn på plattformen.

Hon visar med bild upp ett exempel på hur det kan se ut när någon utgett sig för att vara henne på Instagram.

”Nyfiken på” är titeln på den intervjupodcast som den mångsysslande medieprofilen också sysslar med.

Dela gärna vidare detta så att fler blir medvetna!