Därför sågas Gunilla Persson vid fotknölarna av Lasse Holm – stora raseriet: ”Det är förakt…”

Lasse Holm har varit med i ”Melodifestivalen” hela 18 gånger – men inte nästa år. Däremot har han starka åsikter om en av de tävlande.

Han tycker nämligen inte att Gunilla Persson har någonting där att göra.

– Jag måste ju säga att det är förakt för alla unga begåvade och duktiga låtskrivare och artister som inte kommer med i ”Mello” när man tar in Gunilla Persson, säger han i podcasten ”Lördagsgodis”.

Om någon kan leva upp till epitetet ”Mello-kung” så är det definitivt han. Lasse Holm, 80, är en levande legend i sammanhanget och har fler vinster i tävlingen än någon annan.

”Dag efter dag”, ”Främling”, ”Bra vibrationer”, ”E’ de’ det här du kallar kärlek” och ”Eloise” är alla vinnarlåtar som Holm varit högst delaktig i att skapa.

Läs mer: Lasse Holm tvingas ta en paus – får lägga planerna på is: ”Lugna ner dig gubbjävel”

Han har dessutom skrivit 13 bidrag till som inte gått lika långt, men som fortfarande älskas av svenska folket.

Vem minns inte ”Miss Decibel” och ”Växeln hallå” till exempel?

Lasse Holm i "Så mycket bättre". Foto: TV4
Lasse Holm i ”Så mycket bättre”. Foto: TV4

Känner sig 30 år yngre

Låtskrivaren och artisten Lasse Holm har nyligen fyllt 80 år. Det kan man knappt tro då han är lika pigg och fräsch som han var för många, många år sedan.

– Det är ångest när jag ser siffran. Men ser jag inte siffran känner jag mig precis som när jag var i 50-årsåldern, sa han till tidningen Senioren i samband med födelsedagen.

Läs mer: Lasse Holm fyller 80 år – flyr utomlands med frun på resan han alltid drömt om

I samma veva berättade han hur han skulle fira milstolpen.

– Jag ska unna mig något jag drömt om i hela mitt liv, ända sedan jag bodde i Mexiko som 20-åring. Kerstin och jag ska åka till Rio och uppleva karnevalen. Vi ska kryssa dit från Buenos Aires. Jag ser verkligen fram emot det, sa han då.

Det var alltså en resa som Lasse drömt om att få göra i drygt 60 år. Hoppas den blev otrolig!

”Sjungit min sista låt”

Nu när 2024 års upplaga av ”Melodifestivalen” bara är någon månad bort har Lasse Holm givetvis fått frågan om han ska medverka på något sätt.

I podcasten ”Lördagsgodis” ger han svar på tal.

– Nej, jag har lagt ner det. Det kanske låter kaxigt, men jag har varit med 18 år, vunnit fem gånger och kommit tvåa två gånger, säger han i podden och avslöjar samtidigt att han hade kunnat vara med om han hade velat.

– Ett stort multinationellt skivbolag ringde och sa att de hade en topplåt som de ville att jag skulle göra. Jag åkte upp till Stockholm, lyssande på låten och sa: ”Det är ingenting för mig”. Jag har sjungit min sista låt, säger han.

Samtidigt är han fortfarande väldigt engagerad i tävlingen och har god koll på alla artister som är med.

Han beskriver bland annat Fröken Snusk som ”EPA-dunkens drottning” och säger att hon har en bra låt och att hon är ”stor och populär”.

Kritiserar SVT:s tänk

Men det finns ett bidrag som han inte alls uppskattar. En ”artist” som han inte tycker har någonting att göra på en scen i ”Mellon”.

– Jag måste ju säga att det är förakt för alla unga begåvade och duktiga låtskrivare och artister som inte kommer med i ”Mello” när man tar in Gunilla Persson. Det är inget fel på Gunilla som person, men det är SVT:s tänk som jag är väldigt kritisk mot, säger han upprört.

Gunilla Persson
Gunilla Persson i ”Svenska Hollywoodfruar”. Foto: TV3

Det låter alltså som att Lasse inte kommer att ringa in och rösta på Hollywood-frun Gunilla Persson i deltävling 3 i Växjö, den 17 februari.

Starka åsikter från Lasse Holm.

Vad tycker du om det här? Kommentera gärna artikeln på Facebook. Dela och gilla-markera också.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev