Därför tvekade Soraya Lavasani på sin blivande make – viktiga insikten flera år senare: ”Hade inte vett…”

TV4-profilen Soraya Lavasani blev uppvaktad av kärleken Ralph Olsson i ett halvår innan hon till slut insåg att han var en rätt trevlig man.

Nu berättar hon om varför hon tvekade på honom och lät honom vänta så länge.

– Jag hade så många föreställningar om hur saker borde vara. Därför hade jag nog räknat ut honom från början, säger hon till Aftonbladet.

Hon är en av TV4:s och ”Nyhetsmorgons” allra mest populära programledare. Men vägen har inte alltid varit så spikrak för Soraya Lavasani, 41.

Hon har i flera år tvingats stå ut med hårda kritiker som skrivit alla möjliga otrevliga saker till henne på grund av hennes bakgrund och utseende. Under hösten 2021 berättade hon om ett brev hon fått hemskickat till sig.

Soraya Lavasani
Soraya Lavasani. Foto: TV4

Brevskrivaren hade åsikter om hur hon klädde sig.

Läs mer: Soraya Lavasanis stora ilska – sätter ner foten efter otäcka upptäckten: ”Känns extra svinigt”

Visa respekt. Klä dig efter storlek. Vi vill inte se din stora rumpa och lår (obehagligt) tycker många”, stod det.

Hon tänkte dock inte låta några elaka nättroll och galna kritiker stå i vägen för henne. Hon fick även stöd från sina kollegor som bakade en ”rumptårta” till henne där det stod: ”Vi älskar din röv”.

Soraya Lavasani
Soraya med ”rövtårtan” och det handskrivna brevet. Foto: Instagram

Var först skeptisk till Ralph

I en längre intervju med Aftonbladet berättar Soraya om utseendehetsen som kommer när man jobbar på TV4 och synas av hundratusentals människor varje dag.

Hon pratar också om sin stora kärlek till maken Ralph Olsson. Paret gifte sig 2016 och har således varit äkta makar i sju år.

Men det tog lång tid för honom att få henne på fall. Hennes mamma Ann-Sophie hade gått bort i livmoderhalscancer en kort tid innan och hon var allmänt vilsen i livet.

Dessutom var hon skeptisk till om han verkligen var rätt för henne. Ralph fick lov att uppvakta henne i ett halvår innan hon faktiskt insåg att han var en bra man för henne.

– Ralph är så fin och har sagt att han inte hade något val. Han ville vara med mig och jag var så osäker. Men han stod kvar. Det var precis det som jag behövde, säger hon till Aftonbladet.

Anledningen att hon tvekade var att han var äldre än henne och att han redan hade varit gift tidigare och hade två barn sedan innan.

– Jag kände att det var så viktigt att göra allt tillsammans för första gången. Jag hade så många föreställningar om hur saker borde vara. Därför hade jag nog räknat ut honom från början. Det var faktiskt en av mina bästa vänner som förde ihop oss. Hon såg någonting som jag inte hade vett att se. Men Ralph ju fick sedan stå där och kämpa och jag är så glad att han orkade det. Han är helt fantastisk, säger Soraya.

Soraya Lavasani, Ralph Olsson
Foto: Instagram/ @sorayalavasani

Skämdes när hon var gravid

I dag har hon och maken två barn: Bianca och Winston. De bor i Österåker utanför Åkersberga, nordost om Stockholm. Det är Sorayas svärmors gamla boende om hon och familjen flyttat in i. Svärmodern bor kvar i ett hus på tomten.

Första gången Soraya var gravid tyckte hon först att det var lite jobbigt av två anledningar. Därför tog det också ett par månader innan hon själv kunde glädjas åt det.

– Det var det här med sorgen efter mamma och jag undrade hur det hade varit för henne att vara gravid. Vi hade inte hunnit prata så mycket om det. Dessutom gick det väldigt fort för oss att bli gravida och samtidigt hade en av mina bästa vänner jättesvårt att bli det. Jag var ledsen på grund av mamma och hade också dåligt samvete gentemot min vän, berättar Soraya.

Ni är så fina ihop, Soraya och Ralph. Ta hand om varandra och njut av er fina familj.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev